Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3G-konkurrent opruster

3G-konkurrent opruster

Danske mobilselskaber får en ny konkurrent på 3G-området. Nordisk Mobiltelefoni vandt i fredags adgang til at drive mobiltelefoni i 450 Mhz- frekvensområdet.

I fredags fik Nordisk Mobiltelefoni tilladelse til at udvide mobildækningen i Danmark. Prisen var 20,1 millioner kroner og selskabet regner med at være landsdækkende inden udgangen af 2007.

Det er televeteranen Erik Hornung, der stod i spidsen for den handel, som ingen andre teleselskaber viste interesse for.

Nordisk Mobiltelefoni vil konkurrere med de eksisterende udbydere af 3G: TDC, 3 og Sonofon ved at bruge den amerikanske CDMA 2000 Standard, der bruges af 20 procent af alle verdens mobilbrugere.

Ifølge Børsen er det IT- og Telestyrelsen, der har udpeget Nordisk Mobiltelefoni som vinder af de nye frekvenser, og selskabet skal senest om tre år dække 30 procent.

Nordisk Mobiltelefoni lover ikke billigere mobiltelefoni, men bedre hastighed og bedre dækning. Og blandt selskabets investorer skal findes norske Orkla og islandske Iceland Telecom.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies