Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3GSM: Skype: Næste mål er mobiltelefonen

3GSM: Skype: Næste mål er mobiltelefonen

Ip-telefonileverandøren Skype vil ikke stoppe og næste stop på vejen mod gratis telefoni på enhver type af apparat hedder mobiltelefonen.

Gratis telefoni fra enhver type af apparat. Det er målet for ip-telefonipioneren Skype, der derfor er tilstede på verdens største mobilmesse, 3GSM i Barcelona, for at gøde jorden for at få Skype-programmet ind på mobiltelefonerne.

Skype lancerede sidste år Skype til Pocket PC og på messen viser firmaet Netgear en Wi-fi telefon frem, hvor Skype fungerer som telefonsoftware. Men firmaet, med de dansk/svenske grundlæggere Janus Friis og Niklas Zennström, er parat til at gå et skridt videre.

»Målet er mobiladgang til Skype og vi kigger på alt, deriblandt Symbian,« siger Skypes chef for mobilområdet, danske Eric Lagier, til ComON.

Han forventer at man i andet halvår af 2006 kan lancere Skype til Symbian-styresystemet, som blandt andet SonyEricssons mobiltelefoner baserer sig på.

Skype indgik i januar en aftale med teleselskabet 3 om at forsyne 3øs kunder med muligheden for Skype, og ifølge Eric Lacier kører Skype bedst på en 3G-forbindelse som hos 3, men kan også afvikles på EDGE.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her



Om brug af cookies