Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   3s nye 4G LTE netværk har fart på

3s nye 4G LTE netværk har fart på

Det er ikke kun hastigheden der er hurtigt på 3s nye 4G-netværk. Udrulningen går også hurtigt. 69 byer er allerede dækket - se her om din by er på kortet.

Danmarks tredje 4G LTE netværk udvides i hastigt tempo.

Teleselskabet 3 har travlt med at opgradere deres mobilmaster til 4G LTE, og allerede nu dækker teleselskabet helt eller delvist 69 større danske byer, fordelt over hele landet.

Da teleselskabet i sommer offentliggjorde selskabets planer omkring 4G LTE, lød planen på at have omkring 800 aktive 4G LTE master ved årets udgang.

Her i slutningen af november måned er status, at der er 513 mobilmaster med 4G LTE i 3s netværk, og udrulningen forsætter i et højt tempo de næste mange måneder.

3s udrulning af 4G LTE foregår både på det såkaldte 1800 MHz frekvensbånd samt 2600 MHz. Netop frekvenserne omkring 1800 MHz er vigtige for de mange iPhone 5 ejere, som ikke kan benytte 2600 MHz frekvenserne.

I de store byer vil 3 udrulle både 1800 og 2600 MHz, mens mindre byer i første omgang kun bliver dækket af 1800 MHz. Samtidigt  opgraderes den resterende del af 3s netværk til DC-HSDPA standarden, så selskabets kunder kan downloade med op til 32 Mbit/s over alt i landet.

I løbet af de næste par måneder vil 3 forbedre 4G LTE dækningen i en rækker byer, men allerede nu kan 3s kunder benytte 4G LTE i følgende byer:

Frederiksberg, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding, Herning, Vejle, Horsens, Randers, København, Valby, Vanløse, Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Kokkedal, Gentofte, Glostrup, Greve, Hellerup, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Hørsholm, Lyngby, Roskilde, Skovlunde, Høje-Taastrup, Vallensbæk, Virum, Tårnby, Gladsaxe, Rødovre, Ishøj, Silkeborg, Næstved, Viborg, Brønshøj, Esbjerg, Skodsborg, Brådebæk/Sandbjerg, Nørresundby, Lindholm, Nørre, Uttrup, Hasseris, Øster Sundby, Nørre Tranders, Vejgård, Sønder Tranders, Hjortshøj, Egå, Risskov, Vejlby, Åbyhøj, Gjellerup, Åby, Holme, Hasle, Tilst, Slet, Frederiksbjerg, Marselisborg, Helsted, Vorup, Kristrup, Over Romalt og Paderup.

Den nøjagtige dækning i ovenstående byer kan ses her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Naggie21 30-11-2012 18:41:05

Ifølge deres kort, skulle jeg have LTE dækning i min lejlighed i Hillerød. Jeg fik min Lumia 920 i går, og den er sat til at bruge LTE, hvor det er muligt, men den forbliver HSDPA, når jeg bruger nettet..

0 0
Bjarke Hansen 30-11-2012 21:25:45

Undskyld det var selvfølgelig Hillerød, det var en facebook kommentar der omhandlede Glostrup ;-)

men ifl mastedatabasen.dk har 3 kun 3 LTE master hele Hillerød.
til sammenligning har Telia 12 LTE master. TDC har også 3 master, men har 11yderligere planlagt. 3, har kun 2 master planlagt..
Telia benytter også 1800Mhz så hvis man skal dække nogenlunde indendørs kan 3 godt pakke sammen

0 0
Carsten 01-12-2012 13:26:54

Det er jo den sædvanlige historie. Det vigtigste er at kunne spytte en række bynavne ud. At man så kun har en enkelt mast eller to stående, er åbenbart ligegyldigt :o) Desuden er det yderst vigtigt at bruge den frekvens iPhone5 bruger, til trods for at der er et utal af andre mobiler på vej, som ikke er indskrænkede til samme frekvens.

Og medierne hopper på den hver gang.

Virkeligheden er, at 4G-udbygningen stadig er i dens spæde start, men folk har åbenbart glemt hvor lang tid sådan noget reelt tager (hint: 3G) før man når til et stadie, hvor det ikke kun er de særligt heldige, der kan forvente at opnå en tilfredsstillende og stabil dækning.

0 0
Bjarke Hansen 30-11-2012 20:38:17

Nu er dækningdskortet baseret på meget optimistisk udendørs dækning.

Hvis viser de der er LTE Dækning ca 4KM i radius af een LTE mast de har i Jyllinge på sjælland... Den med at de har over 500master i drift, den skal de længere ud i lyvebogen med..
Typisk dækker LTE længere end 3´s 3g master, så dit eksempel i glostrup viser at de langtfra har opgraderes deres eksisterede 3g master.

Desuden er det kommet frem at mange har fået dårliger 3g dækning efter de har opgraderet til LTE.. Det kan være fordi de splitter signalet op, i de eksisterende kabler istedet for at trække nye kabler til LTE antennen eller at den antenne de udskifter til simpelhen har dårligere virkningsgrad for 3g frevekvensen

0 0

Om brug af cookies