Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   4G er det nemmeste Telia har lanceret

4G er det nemmeste Telia har lanceret

En lille håndfuld svenske byer har 4G adgang, ifølge Telia er det den nemmeste teknologi de hidtil har udrullet. Dog skal vi forberede os på en ny prisstruktur.

Telia er begyndt at udrulle 4G i Sverige og Norge, ifølge vice præsident i Telia Tommy Ljunggreen, er det indtil videre den nemmeste udrulning de har lavet. Det skriver Computerworld.dk

Dels fordi at man modsat 2G og 3G ikke skal have tale med, men kan fokusere på data, og dels fordi at masterne står der i forvejen.

- “De store udgifter ved udrulning af mobilnet er master og tårne, men de er der i forvejen. Derfor er 4G-nettet relativt billigt at udrulle", fortæller han til Computerworld.

Han siger desuden at der er god grund til at udrulle netværket nu. En grund er de komercielle, men samtidig er kapaciteten i 3G netværket ved at nå sin begrænsning.

Herhjemme har TDC, Telia og Telenor annonceret at de alle vil udrulle 4G-netværket, alt imens 3 har været lidt mere tilbageholdende.

Vi skal forberede os på ny prisstruktur

Tommy Ljunggreen mener at forbrugerne skal indstille sig på at der bliver gjort op med flatrate abbonnementerne som vi kender dem i dag.

Han mener at prisen på fremtidens mobile bredbånd, bliver afgørende for hvilken hastighed kunden får samt hvilken datamængde man må hente.

- “Vi bliver nødt til at lave den forretningsmodel, hvis vi skal være fair over for alle vores kunder og ikke bare dem, der vil have noget gratis.” siger han til Computerworld.

Udrulning tager fart

Telia har i dag 4G i fire svenske byer samt Oslo i Norge, og det er planlagt at man allerede i år skal have rullet det nye netværk ud til 25 nye byer i Sverige samt fire byer i Norge.

I næste år vil mere end 200 svenske byer komme på 4G-landkortet.

Det svenske 4G netværk blev i august testet af Nokia Siemens Networks hvor der blev målt gennemsnitlige hastigheder på 44 megabit download og 23 megabit upload.

Læs også

Så hurtigt er det nye 4G
 - Web-TV: Derfor er 4G helt vildt

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjarke Hansen 23-09-2010 17:26:18

ikke til Tale??? Øh det var samme mening man havde om 3G hos Telia... Da Telia lancerede 3g var det ikke åbent for mobiltelefoner, og det gav problemer fordi mobiltelefonen valgte 3g netværket og der var dermed ikke liv igennem.. Samme problem vil sikkert komme når 4g telefoner begynder at komme... Finmaskheden i 4g skal vel også stå ca. 2/3 tættere end 3g, så at de ikke behøber reste flere master lyder også underligt....

0 0
Zenna 22-09-2010 18:10:12

Udrulning?
Tror nok jeg ved hvad det menes, men ordet findes hvis ikke i virkeligheden...

0 0
Jesper Søgaard 22-09-2010 18:53:03

Jo jo da
http://ordnet.dk/ddo_en/dict?aselect=udrulning&query=nysse

0 0
Hest 21-09-2010 22:59:30

Kan heller ikke helt se deres prisstruktur argument holder særlig godt. Går de tilbage til at skulle betale pr. mb så synes jeg det er et stort tilbageskridt på mobil bredbånd. Så må de hellere begrænse hastighederne så der er plads til flere.

0 0
Kasper Siggaard 21-09-2010 15:48:49

Så dem der bor og bruger 4G netværket skal betale mere for det? Eller hvordan tænker han på at være mere fair overfor alle?

Flatrate er da lige nøjagtig fremtiden. Der kan måske så være forskel på hvilken hastighed man får, efter hvor meget man betaler, det har man da også allerede set tilfælde af herhjemme. Men i mine øjne er det da helt essentielt at fremtiden er flatrate mobilt internet.

0 0
Jesper Søgaard 21-09-2010 19:27:43

Både ja og nej.. Min første tanke var også at det var da underligt at de først fortæller at det var billigt at udrulle 4G for så derefter at varsle ny prisstruktur.

Men når man bliver ved med at hæve hastighederne så lægger man også beslag på store dele af nettet. Der er større knaphed på mobilt bredbånd end der er på almindelig bredbånd. Det er klart at kommer der 40mbit så vil det være at foretrække for dem der dyrker file sharing. Der ryger hurtigt 1 TB på en måned. Selvfølgelig skal der begrænses.

0 0

Om brug af cookies