Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   4G forstyrrelser? Udskift dit TV!

4G forstyrrelser? Udskift dit TV!

Støj fra det nye 4G netværk kan gøre det nødvendigt at udskifte masser af fjernsyn.

Auktionen over 800 MHz rykker nærmere og nu lyder det fra Erhvervsstyelsen, at nogle danskere måske bliver nød til udskifte deres TV på grund af forstyrrelser fra lokale 4G sendemaster. Denne meget kontroversielle påstand kommer fra Erhvervsstyrelsen, som en del af høringssvarene omkring den kommende auktion . Det skriver Ing.dk

Ifølge Erhvervsstyrelsen kan benyttelsen af 800 MHz til 4G LTE betyde, at op mod 10.000 husstande, der får deres digitale TV-signal via antenne, oplever forstyrrelser på skærmen i form af pixelering eller helt sort skærm. Både Boxer og DR mener dog, at dette tal er sat meget lavt.

 

Det er dog ikke kun ældre TV, der måske får problemer med 4G støj. Chefkonsulent Kristian Borten ved Erhvervsstyrelsen siger til Ing.dk:

 

- ”Man kan ikke sige noget om, hvilke tv'er der er berørte. Jeg ville ønske, at man kunne, men det kan man desværre ikke. Alle tv-apparater er anonymiserede i de undersøgelser, der er lavet”.

 

Til spørgsmålet, hvis man køber et nyt TV i dag, om der så er risiko for, at det ikke er modstandsdygtigt over for 4G-støj svarer chefkonsulenten:

 

- “Ja, det er der. Spørgsmålet er, hvilke krav man kan stille til leverandøren. Vi ville rigtig gerne kunne gå ud og fortælle om, hvilke parametre man skal kigge på, når man køber et nyt fjernsyn. Det kunne også være en konkurrenceparameter hos forhandleren, hvis de kunne fortælle, om et apparat var robust over for 800 MHz.”

 

Ulrik Petersen, Senior Manager ved tv-producenten Sonys strategiske afdeling, siger til Ing.dk, at der formentlig er en del apparater, der kan vise sig at skulle udskiftes for at komme støjproblemerne til livs. Til Ing.dk udtaler han:

 

-"Ganske mange fladskærms-tv'er er jo ældre end det tidspunkt, hvor man fandt på at benytte 800 MHz-båndet til mobilt bredbånd. Da problematikken kom op for tre-fire år siden, har nogle af de store producenter nok taget højde for det her."

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Hest 27-03-2012 15:19:06

Synes godt nok et er under al kritik hvis man bare skal acceptere forstyrrelse og købe et nyt tv uden at man kan gøre en skid.

0 0
Mazzen 28-03-2012 08:35:27

Enig, der burde være en form for kompensation fra teleselskaberne, når de er pga at de ligger 4G ind så burde de også stå for en del af regningen, hvis folks TV bliver påvirket deraf.

Men tror problemet vil blive at så vil alle som gerne vi ha et nyt tv søge om at få en del i de pulje.

0 0
HrLaursen 27-03-2012 13:50:41

Sløjf 4G og gør 3G mere stabilt.

0 0
Hans Jákup Danielsen 27-03-2012 11:30:28

var der ikke noget om at, kabel tv signalet ville også forstyre? eller er den fare afblæst?

0 0
Johnny K. Olesen 27-03-2012 11:32:14

Alle TV kan potentielt bliver ramt af problemet med indstråling uanset om man benytter antenne eller kabel-TV. Så nej, det problem er ikke aflyst.

0 0

Om brug af cookies