Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   4G lige rundt om hjørnet - men smid ikke de gamle mobiler ud

4G lige rundt om hjørnet - men smid ikke de gamle mobiler ud

WCDMA, UMTS, 3G osv. Vi er først lige begyndt at forstå alle de mærkelige betegnelser der omfatter tredje-generations netværket, som så småt har forplantet sig i det danske mobiltelefonmarked. Men nu har verdens største teleproducenter mistet tålmodigheden – vi skal videre til 4G.

100 megabit i bevægelse og én gigabit stationært er hvad du kan forvente af de nye telefoner, som efter NGMN's målsætning skal have overtaget markedet allerede 5 år efter de kommercielle
100 megabit i bevægelse og én gigabit stationært er hvad du kan forvente af de nye telefoner, som efter NGMN's målsætning skal have overtaget markedet allerede 5 år efter de kommercielle

Vi skal i gang med 4G. Det mener KPN Mobile, Orange, Sprint Nextel, T-Mobile International, Vodafone, China Mobile og NTT Docomo. De har dannet en gruppe som skal arbejde fremad mod det nye netværk.

Gruppen der kalder sig Next Generation Mobile Networks (NGMN), skal allerede mødes sidst i juli for at planlægge det nye netværk, som efter planen skal være oppe og køre i 2010.

4G er hastigheder op til én gigabit!

100 megabit i bevægelse og én gigabit stationært er hvad du kan forvente af de nye telefoner, som efter NGMN's målsætning skal have overtaget markedet allerede 5 år efter de kommercielle netværk er oppe og køre.

Men der er håb til den traditionelle mobilbruger som stadig tænker tilbage på da Danmark var det førende mobilproducerende land i verden (i NMT-tiden, red.), NGMN planlægger nemlig et lidt anderledes netværk end da 3G kom på banen.

Gruppens store plan går ud på at udarbejde et netværk med adskillige standarder som alle virker på tværs af hinanden. Dvs. at dit netværk ikke bare består af enten GSM eller UMTS, som er den måde 3G virker på, men at netværket kører på WLAN, WiMAX, EDGE, UMTS eller 4G samtidigt. Altså, undgår du fuldstændigt at forælde alle ældre mobiltelefoner.

Om det kommer til at fungere bare en smule bedre end de nuværende netværks skift mellem GSM og 3G, kan vi så kun håbe på.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies