Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   4G-netværk bliver hackernes nye legeplads

4G-netværk bliver hackernes nye legeplads

De nye hurtige 4G-netværk, kan blive et attraktivt slaraffenland for hackere med onde hensigter.

De nye 4G-netværk, med super hurtig dataforbindelse, gør mobiltelefoner særligt udsatte for hacker-aktivitet.

Ifølge ZDNet, vil mobiltelefonerne på det nye netværk kunne bruges i et koordineret DDoS-angreb, hvor mange inficerede enheder, f.eks. mobile enheder, angriber en internettjeneste på samme tid.

Ved et DDoS-angreb lægger hackere et lille program på mange forskellige enheder. Enhederne angriber på et givent tidspunkt et bestemt web-sted, ved at sende konstante forespørgsler, der til sidst bevirker, at web-stedet bliver uvirksomt for almindelige brugere.

Ifølge Michela Menting, der er sikkerhedsanalytiker hos ABI Research, kan vi forvente at hackere vil udnytte den høje hastighed på 4G-netværket, kombineret med de hurtigere og kraftigere smartphones, til at foretage et DDoS-angreb, skriver ZDNet.

Det anbefales derfor i høj grad, at brugerne beskytter deres enheder mod skadelig software.

Kilde: ZDNet 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan 07-10-2012 08:24:49

Så vidt jeg kender DDoS så betyder hastigheden på forbindelsen altså ikke det store - ja, det gør nok en forskel, men det betyder ikke at 4G kan betragtes som "enabler" for DDoS-angreb via mobiler. Selv en masse GSM mobiler med EDGE-forbindelser kan udføre ganske effektive (læs: destruktive) DDoS angreb. At 4G giver højere hastighed og lavere latency burde ikke betyde alverden i et DDoS-angreb.

0 0
Jubas 05-10-2012 18:09:46

.. men jeg ville fristes til at spørge, HVOR afhængig man kan blive af en så hurtig forbindelse. Altså størstedelen af tiden er man vel på WIFI, så det er jo begrænset hvor meget man vil bruge 4G.
Og dertil så igen, skal man vente med at købe en 4G mobil, nu hvor man gerne vil have ny, eller skal man bare købe en f.eks. HTC One X.

Har længe kigget på Iphone5, men synes simpelthen det er skide irriterende at den ikke kan køre flash ordentligt, samt jeg gider ikke smide så mange penge efter en Iphone5, hvis den skaller af i malingen, hvilket der er rigtig mange der oplever. -Læs ridser.

0 0
Kim Harder 05-10-2012 21:37:40

Med de begrænsninger, som også vil være på LTE nettet, så er sansynligheden for,disse store angreb nok ikke så atraktiv.

0 0

Om brug af cookies