4G på iPhone 5 kommer i denne uge

Når Apple sender opdateringen iOS 6.1 til iPhone 5 ud, bliver der åbnet for 4G-funktionen i produktet.

4G på iPhone 5 kommer i denne uge

Opdateringen iOS 6.1 til iPhone 5, der har været ventet siden salgsstarten i efteråret, har ladet vente på sig. Men nu er den lige rundt om hjørnet.

– ”I denne uge er Apple endelig klar med deres nye softwareopdatering,” siger Telias pressechef Mette Honoré til Mobilsiden.dk.

 – 3: Ingen 4G til iPhone 5 før efter jul

I forskellige debatfora har iPhone-fans været urolige for, om opdateringen rent faktisk ville gøre det muligt, at køre 4G LTE på Telia og 3’s netværk. Uroen er udsprunget af, at Apple i nogle test-udgaver (betareleases) af softwaren, ikke konsekvent har haft åbnet for 4G-delen.

 – Apple fjerner 4G-support i iOS 6.1 beta 4

Men Apples tilhængere kan sove roligt om natten.

– ”Jeg kan bekræfte, at iPhone 5 med software-opdateringen kan benytte 4G-nettet,” fortæller Mette Honoré.

I Danmark kan iPhone 5 kan udnytte det nye hurtige 4G-datanetværk hos 3 og Telia, men ikke hos TDC, der benytter andre frekvenser til 4G, end iPhone 5 understøtter.

 – TDC-kunder får ingen glæde af 4G i iPhone 5

Den præcise dato for, hvornår Apple trykker på knappen kan vi ikke få oplyst, men det er sandsynligt det sker inden for de nærmeste dage.

OPDATERING
iPhone 5 har nu 4G

iPhone 5 kan blive skæv

Opdateringer af emnet

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. mobilsiden kunne ikke lade være. Allerede d. 24/1/2013 bragte vi nyt i sagen med en artikel omkring Bliv klogere på mobile netværk – Næste artikel om temaet finder du her. Temaet er fortsat relevant. Klik her for de seneste nyheder..