Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   58 procent nægter at sælge mobilen - uanset hvad

58 procent nægter at sælge mobilen - uanset hvad

Næsten seks ud af ti danskere ville aldrig sælge deres mobiltelefon, uanset hvad de måtte blive tilbudt for den, viser ny undersøgelse.

Mobiltelefonen er ikke kun blevet en integreret del af de fleste danskeres hverdag. Mange af os er direkte afhængige og vil ikke skille os af med den elektroniske schweizerkniv - koste hvad det vil.

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Symantec.

Ifølge selskabet viser tallene, at næsten seks ud af ti danskere aldrig ville sælge deres mobiltelefon, uanset hvad de måtte blive budt for den.

1.010 dankere blev bedt om at angive, hvad de ville sælge deres mobil for i seks intervaller. Intervallerne fik mellem to og otte procent, mens det syvende svar – "jeg ville aldrig sælge min mobiltelefon uanset pris" - fik 58 procent. Kigger man isoleret på aldersgruppen 35-54 år, var tallet 65 procent.

Det kan derfor undre lidt, at 'blot' 36 procent af danskerne angiver, at de er "afhængige" af deres mobile enheder og aldrig vil give afkald på dem. Mobilsiden.dk har søgt svar på denne forskel, og meldingen lyder, at det "teknisk er en anden undersøgelse, hvor der deltog 500 danskere sammen med over 10.000 i andre europæiske lande". I tillæg skal der således ikke være tale om, at det skyldes, at "mobile enheder" dækker bredere end mobiltelefoner.

Indien topper listen, da 68 procent er afhængige, men Holland indtager sidstepladsen med 21 procent.

...men computeren bliver

På trods af de mange danskeres selvudnævnte afhængighed, er det dog de færreste, der ville lade de mobile enheder skubbe computeren ud i kulden.

69 procent af danskerne vil således ikke give afkald på computeren, ligegyldigt hvor avanceret mobilenhederne bliver.

Undersøgelsen viser også, at tre ud af ti europæere har oplevet at miste en mobil enhed - enten selvforskyldt eller på grund af tyveri. Det koster i gennemsnit en dansker 762 kroner at få en ny mobiltelefon og 1066 kroner at erstatte en tablet, viser tallene.

Når uheldet er ude, er danskerne særligt bekymrede for dyre regninger på grund af telefonsamtaler (48 procent), eller at der foretages indkøb gennem deres tabte eller stjålne telefoner (33 procent). 18 procent er bekymrede for, at personer i deres adressebog kan blive kontaktet.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Karsten Lerche Kjærby 05-04-2013 11:14:11

Det dobbelte af 762 er 1524, og jeg synes bestemt ikke at 1066 er næsten det samme... Så måske ikke den heldigste udtalelse?

0 0
August 05-04-2013 12:17:17

Så den også godt. Ikke så smart!

0 0
Malte 05-04-2013 10:22:55

... at jeg ikke havde noget imod at sælge min HTC Sensation. Så længe jeg kan beholde min Nexus 7 og min MacBook Pro. Hvis nogen vil noget, kan de sende en email eller pinge mig på Google+. Tænk, aldrig mere at høre 'for service, tast 1, for salg tast 2'

0 0
Om brug af cookies