Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   6 features du skal glæde dig til i iOS 6

6 features du skal glæde dig til i iOS 6

Apples nye version af styresystemet iOS kommer til efteråret. Her er seks nye features, du kan glæde dig til i iOS 6.

<strong>Fakta:</strong><span> iOS hed oprindeligt iPhone OS. OS betyder ”Operating System”. Systemet blev fremvist første gang den 9. januar 2007, sammen med den første iPhone.</span>
Fakta: iOS hed oprindeligt iPhone OS. OS betyder ”Operating System”. Systemet blev fremvist første gang den 9. januar 2007, sammen med den første iPhone.

Apple introducerer, med deres egne ord, over 200 nye features i opgraderingen af styresystemet iOS, der kommer til efteråret.

Herunder har vi samlet seks funktioner, som iPhone og iPad brugerne kan se frem til, i den nye version, der kan hentes uden omkostninger.

Den nye iOS-version bliver understøttet på iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2, Den nye iPad og iPod Touch (fjerde generation).

1. Ny kortapplikation med navigation

samarbejde med TomTom har Apple skabt en ny version af kortprogrammet Maps.

Der bydes på vektorbaseret kortmateriale, hvor man kan flyve rundt over byer, panorere, zoome og tilte visningen. Noget af materialet har fotorealistisk 3D-visning, som det kendes fra Google Earth.

Maps i OS 6 har også dør-til-dør navigation, og dermed kommer Apple på højde med de navigationsfunktioner, der findes på Android- og Windows Phone platformene.

Med iOS 6 kommer også muligheden for dør-til-dør navigation.
Med iOS 6 kommer også muligheden for dør-til-dør navigation.

2. Forstyr ikke

Det vælter ind med notifikationer om alt muligt, døgnet rundt, på ens smartphone. Men med ”forstyr ikke”-funktionen, kan der angives et tidsinterval, hvor iPhone og iPad, skal være helt stille.

F.eks. kan det angives, at mellem klokken 22 og 07, skal mails, Facebook-beskeder m.v. ikke poppe op, eller tænde skærmen.

Det er også muligt, kun at modtage opkald fra f.eks. favoritkontakter. Et lille måne-ikon i toppen af skærmen angiver om ”forstyr ikke” er aktiveret.

"Forstyr ikke" kan blokere for forstyrrelser fra din iPhone eller iPad.

3. Facetime via mobilforbindelsen

Videotelefoni mellem i-enheder er muligt i funktionen Facetime, der blev introduceret sammen med iPhone 4 for to år siden, og er Apples bud på videotelefoni, som det kendes fra Skype.

Hidtil har Facetime kun fungeret når begge enheder var tilsluttet trådløst netværk (WiFi), men fra iOS 6-versionen kan Facetime også virke, hvis man anvender 3G-datanetværk.

Facetime er direkte integreret i opkaldsfunktionen på iPhone, så man ikke skal åbne en særskilt applikation.

4. Læs websites uden dækning

I Safari-browseren kan websites gemmes i en læseliste, så sider man har brug for på et senere tidspunkt, hurtigt kan hentes frem igen.

Hidtil har adgang til gemte sider i læselisten været afhængig af netværksadgang, men fra version 6 af styresystemet, kan siderne også åbnes, når mobilen er i flytilstand.

På den måde, kan der også læses artikler og tekster fra nettet, når man sidder uden for netværksdækning i ødemarken, udlandet eller blot i et flysæde.

Læsning af websites, offline, er også muligt i HTC One XS og V.

5. Nyt design i App Store

Apple har optimeret på design- og brugeroplevelsen i applikationsbutikken App Store, der aktuelt har over 650.000 applikationer. Det skulle gøre det lettere, at få overblik over de mange apps.

Integrationen af Facebook betyder du kan se, hvad dine venner har anbefalet og hentet. På den måde, bliver det lettere at finde ud af, hvad der aktuelt er hot i ens omgangskreds.

App Store indeholder nu over 650.000 applikationer. 225.000 apps er optimeret specielt til iPad.
App Store indeholder nu over 650.000 applikationer. 225.000 apps er optimeret specielt til iPad.

6. Skriv direkte på Facebook og Twitter

I topgardinet, som i sin tid blev opfundet på Android-systemet, og som i Apples version hedder Meddelelsescenter, er sociale tjenester nu dukket op.

Det betyder der kan skrives statusbeskeder på Facebook og Twitter, blot ved at trække ned i gardinet, trykke ”Tab To Post”, og skrive beskeden.

Ens position kan også vises, ligesom der kan angives, om det er alle eller kun ens venner, der skal have mulighed for at se beskeden.

"Tab to post" gør det muligt at sende beskeder ud på f.eks. Facebook fra topgardinet i iOS 6.

Læs også:
Alt om iOS 6
Up-to-date iPhone til under 3.000 kroner
Fire ud af fem har iOS 5
Nu 650.000 apps i App Store
Se Apples keynote fra WWDC 2012

Video: Se en demo af iOS 6

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies