Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   85 % af alle fejl på mobiler sker på Android-smartphones

85 % af alle fejl på mobiler sker på Android-smartphones

Android dominerer ikke kun på markedsandele, men også i antallet af fejl, der opstår hos forbrugerne. Hele 85 % af alle rapporterede fejl sker på Android.

85 % af alle fejl sker på Android-smartphones, og hvor Samsung-modeller topper listen med 27 % af tilfældene.
85 % af alle fejl sker på Android-smartphones, og hvor Samsung-modeller topper listen med 27 % af tilfældene.
Foto: Blancco.com

Med al den teknologi, der efterhånden er proppet ind i smartphones, kan fej eller defekter ikke undgå at ske.

Derfor har den amerikanske virksomhed Blancco, der specialiserer sig i sletning af data, foretaget en undersøgelse af, hvor slemt det står til med fejl på smartphones.

Undersøgelsen viser, at ud af alle smartphones med Android og iOS optræder hele 85 % af dem på Android-smartphones. Det høje tal er den sydkoreanske producent, Samsung, i høj grad medvirkende til.

Samsung står nemlig alene for 27 % af alle fejl, mens verdens femtestørste producent, kinesiske Lenovo, indtager en andenplads med 21 % af alle fejl på smartphones.

Læs også: Alle smartphones dumper i antennetest

Herefter følger Motorola med 18 %, Xiaomi med 11 % og til sidst ASUS med 8 %. Det efterlader 15 % til iPhones med iOS, da Android og iOS er de eneste to platforme, der er undersøgt. Undersøgelsen er foretaget ved at lave en diagnosticeringstest af millioner af smartphones med iOS og Android i Europa, Nordamerika og Asien ved hjælp af firmaets egen SmartChk-platform.

At tallet er så højt for Android-smartphones er selvfølgelig en naturlig konsekvens af, at markedsandelene er så høje for Android og modsat lave for iOS. Ifølge IDC lå Android i 2015 på en markedsandel på hele 81,2 %, mens iOS kun lå på 15,8 % - og det stemmer dermed utroligt godt overens med de tal, som undersøgelsen kommer frem til.

Problemer med kameraet er den hyppigste fejl, der opstår, men også touch og opladning af battteriet driller.
Problemer med kameraet er den hyppigste fejl, der opstår, men også touch og opladning af battteriet driller.

Kameraet er årsag til flest fejl

Undersøgelsen viser også, hvilke problemer der optræder hyppigst på verdensplads. Her er det kameraet, der driller mest i 10 % af tilfældene efterfulgt af problemer med touchskærmen i 9 % af tilfældene. Fejl i opladning af batteriet ligger på en tredjeplads med 8 %, dernæst mikrofonen og ydelsen begge med 6 %.

Hvis man indsnævrer billedet kun til Europa ser det straks anderledes ud. Her er den hyppigste fejl teleselskabernes (manglende) signal med hele 42 %, mens telefonopkald ligger bagefter med 14 %. Herefter følger kameraet (11 %) og Wi-Fi (4 %).

Læs også: IDC: Sådan ser smartphonemarkedet ud om 4 år

Oplever du bestemte fejl med smartphones af en eller flere producenter og genkender det billede, som undersøgelsen tegner, eller synes du, at det forholder sig anderledes? Giv gerne din mening til kende i en kommentar nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies