87-årig i bilulykke hjælpes af faldregistrering i Apple Watch

Endnu en gang har faldregistrering i Apples smartur hjulpet en tilskadekommen. En 87-årig kvinde i bilulykke, blev hjulpet af uret med et opkald til alarmcentralen.

87-årig i bilulykke hjælpes af faldregistrering i Apple Watch

87-årige Dotty White fra Maine, USA, var involveret i en bilulykke, hvor hendes Apple Watch viste sig at være en stor hjælp. Dotty var på vej hjem fra købmanden, hvor en kvinde pludselig løber ud foran bilen. Dotty bremser hårdt op, hvorefter hun ikke kan lokalisere hendes mobiltelefon.

Hendes hårde opbremsning har til gengæld udløst falddetekteringsfunktionen i Apple Watch-uret på hendes håndled.

Uret meddeler herefter Dottys nødkontakter, hendes søn og døtre, samt alarmcentralen:

“Uret ringede til min søn i Florida, det ringede til min datter i Massachusetts og min datter i Maine,” “Så de vidste, at der var sket noget, og de vidste, hvor det skete.”

Heldigvis gik det ikke værre end et par brækkede knogler, men Dotty er taknemmelig for urets hjælp.

Her kan du se indslaget med Dotty White:

Faldregistrering er også tilgængeligt i Danmark, men er du under 65 år skal du selv aktivere det. Det kan du læse mere om her på Apples hjemmeside.

Med faldrestrering, EKG-måling og notifikation ved uregelmæssig hjerterytme kan Apple Watch for nogle være en god hjælper på håndleddet.

Læs også: Apple Watch redder ung mands liv

Flere nyheder om Apple

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 24/6/2019 gik vi videre med en sag med fokus på Apples faldende salg af iPhones skaber problemer – Læs videre her. Seneste nyt om tematikken finder du her.