Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Aarhus har huller i dækningen - og det kan blive værre

Aarhus har huller i dækningen - og det kan blive værre

Mundvigene hos teleselskaberne hænger nedad, når talen går på dækningen i smilets by.

De danske teleselskaber klager over ekstrem lang sagsbehandlingstid i Aarhus kommune, hvilket er til skade for teleselskabernes kunder i Aarhus.

Situationen er nu så slem i Aarhus, at teleselskabernes brancheorganisation, Telekommunikations-industrien (TI), i et åbent brev beder Aarhus Kommunes politikere og embedsmænd om, at gøre noget ved den uholdbare situation. Det skriver Computerworld.dk

Aarhus er landets langsomste kommune til at behandle sager om opsætning af nye mobilmaster, og det er et stort problem for teleselskaberne, som i disse år står over for store investeringer i mange nye sendemaster til 3G og LTE / 4G.

Samtidig har Aarhus nogle af landets mest restriktive regler omkring opsætning af master på offentligebygning og andre offentlige områder, hvilket besværliggør udbygning af mobilnetværkene.

De manglende tilladelser betyder, at teleselskaberne ikke får opsat nok nye master til at dække både kapacitets- og dækningsbehov i Aarhus kommune, og det vil i sidste ende gå ud over indbyggerne i Aarhus, der må leve med huller i dækningen, lave hastigheder på mobilt bredbånd samt flere afbrydelser i deres samtaler.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies