Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Adobe dropper Flash til iPhone og iPad

Adobe dropper Flash til iPhone og iPad

Adobe kaster håndklædet i ringen og dropper at udvikle værktøjer, som kan få Flash-formatet til at køre på iPhones og iPads

Folk som følger med herinde regelmæssigt, er sikkert udmærket klar over de gnidninger der har været imellem Adobe, som er selskabet bag Flash, og iPhone giganten Apple.

  I starten af marts skrev vi blandt andet at Apple blokerer for Flash på deres enheder. Nu er det endelig kulmineret og Adobe kaster håndklædet i ringen, de dropper deres hidtidige strategi med at udvikle værktøjer, som kan få Flash-formatet til at køre på iPhones og iPads.

Betingelserne er ikke i orden

For en uges tid siden, lancerede Adobe deres Creative Suite 5, som blandt andet indeholder oversættelsesværktøjer, som automatisk kan oversætte Flash-kode til programmer som kan køre på iPhone.

  Umiddelbart inden lanceringen af Creative Suite 5, opdaterede Apple dog deres betingelser som alle trediepartsudviklere skal følge, når de udvikler applikationer til Apples produkter.

  Ændringerne i betingelserne, betød blandt andet, at udviklere ikke må benytte oversættelsesværktøjer som eksempelvis Creative Suite 5.

  Dette har fået Adobes produktmanager Mike Chambers, til at udtale følgende på hans blog:
- "Vi vil stadig levere muligheden for at målrette applikationer mod iPhone og iPad ved hjælp af Creative Suite 5, men vi har ingen planer om at foretage yderligere investeringer i den funktion".

Adobe vil fokusere på Android

Mike Champers langer også lidt mere personligt ud efter Apple på sin blog:
- "Som udviklere nok ved, så skal man som iPhone-udvikler indstille sig på, at Apple til enhver tid og tilsyneladende med enhver grund, kan afvise eller forbyde dit udviklingsarbejde".

  Det har fået Apple til at beskylde Adobe for at været lukket og proprietært.

  Apple vil fokusere på at understøtte åbne standarder, som kan det samme som Flash, og Adobe vil lægge kræfterne i at udvikle Flash-værktøjer til Android platformen.

  Som Mike Chambers også nævner på sin blog
- "Heldigvis er iPhone ikke den eneste spiller på markedet".


Læs mere:
Steve Jobs: Ingen Flash på iPhone
Apple blokerer for Flash på iPhone
Haves: iPhone. Ønskes: Flash
Flash på Android-mobiler

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Steen Tersted 27-04-2010 14:24:08

Jeg tror i kommer til at kigge længe efter Flash eller andre Adobe produkter på Apples udstyr. Det bunder helt tilbage til den tid hvor Apple/Macintosh, havde meget svære betingelser for at sælge deres computer (noget med IBM og en fyr ved navn Bill Gates). I denne tid hvor det var meget op ad bakke for Apple udtalte Adobe at de ikke ville udvikle software til Apples plat form. Nok ikke lige det man ønsker sig når man i forvejen ligger ned. Så Steve Jobs og Apple har sikkert flere ting til fælles med elefanter. 1. de er rimelig store 2. De glemmer aldrig. Så Apple skal nok lave alle de krumspring de kan for at Adobe ikke kommer på deres platform.

0 0
Stefan 27-04-2010 08:58:47

Er enig med Jesper, flash burde være et must på en iPad. Men gør mig nu ikke noget at den ikke kommer til at understøtte flash, for har ikke tænkt mig at købe en alligevel. Eller nogen anden tablet for den skyld.

Kan dog godt lide at Apple beskylder Adobe for at være lukket og proprietære. (?) Hvad skete der lige der? Apple prøv at kigge indad først.

Generelt tror jeg Apple skal til at passe lidt på med at pisse på softwareproducenterne. I de ekstreme tilfælde kan Adobe for eksempel vælge ikke at understøtte Apples OSX med mange af deres andre programmer. TomTom har også lige meldt ud at de som sådan ikke er igang med en iPhone klient til deres navigation, men er ved at lave en til Android. Ved godt der findes alternativer, men her snakker vi om nogle af eksperterne på hvert deres felt, og de har meldt ret klart ud at de ikke har den helt store interesse i iPhone.

Apple skal diske op med mere end bare noget hurtigere hardware og et andet design på deres iPhone 4.0 for at Android telefonerne fra konkurrenterne ikke skal virke for indbydende. Bliver da også spændende at se om Windows 7 Mobile er så lækkert som mange siger.

0 0
Jesper Søgaard 26-04-2010 14:49:33

At der ikke kommer Flash på min iPhone kan jeg leve med, men det rokker virkelig ved min beslutning om at købe en iPad. Hele ideen med en iPad er jo, at den kan bruges til surf og videostream. Jeg tror jeg venter og se hvad der kommer med Android system i stedet.

0 0

Om brug af cookies