Adobe lækker Lightroom Mobile

Fotonørder hav firmakortet klar, nu kommer Adobe Lightroom i en mobil version

Adobe lækker Lightroom Mobile

Har du hørt om billedredigering, så har du sikkert også hørt om Adobe Photoshop Lightroom. Som med mange andre store brands a la Jacuzzi, Kleenex og iPad har Adobe fået indprintet at når nogen snakker om billedredigering, så bliver der ofte sagt ”Photoshopped” på grund af Photoshops store produktpakke. Lightroom er en lillebror til den fulde Photoshop.
Adobe Photoshop er dog ikke kun den ubestridte konge af billedredigering, men udvider efterhånden også med cloud service og det kommer også til Lightroom Mobile.

Det smarte ved Lightroom i skyen/cloud er selvfølgelig, at du kan redigere på flere enheder og når du er på farten, og her ligger der et åbenlyst potentiale, for hvorfor ikke lave Lightroom i en mobilversion? Adobe drillede i efteråret med en beta version af Lightroom Mobile og nu ser det ud til at være tæt på en lancering, for i går kom Adobe til at vise Adobe Photoshop Lightroom Mobile i deres webshop.

Photoshop findes allerede til smartphones, men er blot et simpelt billedredigeringsprogram, i forhold til hvad vi normalvis kender fra Adobe.

Vil du have Lightroom så er det ikke en billig sag, det ved alle fotonørder. Lightroom Mobile bliver ingen undtagelse. Løsningen er et års abonnement der koster US$ 99, hvilket er 545 Dkr i dagens kurs.

Det lyder som et røverkøb, men da Lightroom kræver meget processorkraft skal vi nok forvente en nedskaleret version.

Indtil videre ser Lightroom Mobile ud til kun at være til iPads, men lad os se hvad der sker når Adobe laver en officiel lancering.

Er du en af de fotografer der i lang tid har håbet Adobe ville lancere en mobil løsning af Lightroom?

Kilde: DPreveiw