Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Advarsel: Lad ikke mobiltelefonen om natten

Advarsel: Lad ikke mobiltelefonen om natten

Norske eksperter advarer mod opladning om natten af mobiltelefoner og andre elektroniske enheder – lad når du er vågen og opmærksom.

LG Prada med oplader (Foto: Mobilsiden.dk)
LG Prada med oplader (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Opladere har de sidste år været en medvirkende til flere boligbrænde, ifølge norske Direktoratet for civilbeskyttelse og beredskab. Oplad dine enheder når du er vågen og til stede, advarer forsikringsselskabet If ifølge nyhedsbureauet NewsWire.

Tal for Direktoratet for civilbeskyttelse viser, at der i perioden 2009-2012 var 36 boligbrande, hvor branden var foresaget af en batteri-lader. Otte af brandene skete om natten. Det skriver amobil.no.

 - ”Det er 36 brande for meget og viser, at det er fornuftigt ikke at lade uden opsyn. Ladere skal stoppe automatisk med at lade når batteriet er fuldt. Men vi ved også teknologien til tider svigter,” siger Bjørn Nyrud, afdelingsleder for Elektroniske produkter i DSB.

Også leder af If Sikkerhedscenter, Ronny Tande, advarer mod opladning om natten, noget 93 procent af personer mellem 15 og 29 år faktisk gør. Sammenlagt gør 70 procent af husstanden det.

 - ”Du skal kun lade når du er vågen og til stede, hvad enten det er mobiltelefoner, PC’er, tablets, barbermaskiner og andre elektroniske produkter. Det er et af de vigtigste råd vi giver, hvad enten det er med oplader eller dockingstationer,” siger Ronny Tande.

Lader man alligevel opfordrer Ronny Tande folk til, at være opmærksomme på det ikke er i nærheden af noget, som er brandbart. Ligesom det også kan være en god idé at investere i flere røgalarmer.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

AndroideVSios6 22-02-2013 13:51:03

Det sker kun i Norge :)

0 0
Andreas 21-02-2013 13:22:56

Argumentet er, at der i en periode på 3 år er sket 8 brande om natten, på trods af at 93 procent unge gør det. Hvis det er i danmark og vi også regner med at nogle personer over 29 år lader om nattet, svarer det cirka til 1 mio. mennesker.
De fleste smartphones skal lades hver dag, så det er ca. 1000 ladninger på de 3 år per person. Det giver 8 brande på ca. 1 milliard ladninger.
Det er altså et meget lille antal brande på rigtig mange ladninger!
Desuden melder historien ikke noget om hvilken type ladere der er tale om eller hvor mange ulykker der sker pga. at folk ikke har strøm på deres telefon.
Måske er der blevet forhindret eller slukket mere end 8 brande på 3 år ved at én har ringet efter brandvæsenet med sin opladte telefon :)
Konklusion: ret ligegyldig undersøgelse og jeg bliver ved med at lade min telefon om natten.

0 0
Thomas Nielsen 20-02-2013 15:30:50

Den senest [for menigmand] offentliggjorte statusrapport er fra 2010. På det tidspunkt er 11% af brande i Danmark elbrande. Og af dem er en lille procentdel forårsaget af småapparater i en lidt bred edb-kategori. Så at udlede at "fordi jeg aldrig er gået ind i en lygtepæl, er lygtepæle ufarlige", er lidt af en tilsnigelse. Omvendt er det jo noget ævl at anbefale folk at lade "opmærksomt" op, når det i virkeligheden er producenterne der skal til at levere en kvalitet der er i orden og Sikkerhedsstyrelsen der skal sætte kravene til hvornår den kvalitet er nået. Det udstyr der ikke opfylder kravene skal bare ikke kunne sælges. Det råd de burde have givet, og som forsikringsselskaberne for deres del burde være med i, er at folk skal sætte røgalarmer op i deres hjem og huske at sørge for at fylde batterier på.

0 0
Aga TestTester 20-02-2013 14:51:14

test2

0 0
20-02-2013 12:39:09

Gad vide om det ikke kunne skyldes uoriginal udstyr, eller lader med forkert volt, spænding eller hvad det nu hedder!!

jeg lader om natten og bliver ved med det!
mobil via den trådløs
tavle computer i stik
og pc i stik

har virker de sidste mange år, og kan således leve med den MEGET lille risiko, denne artikel til trods

0 0
Jonas 20-02-2013 12:00:27

Kunne da være rart nok at vide om det er en specifik oplader type, et specifik selskab eller en specifik mobil.

Jeg lader alle døgnets tidspunkter og fortsætter det. Sandsynligheden må da også hver usandsynligt lille med tanke på at det kun er 36 brande ud af hvor mange opladninger. Lyder lidt tørt da 36 self er 36 for meget men whats the chance?

0 0
Rene 20-02-2013 08:37:02

Jeg oplader fra nu af kun min mobil mens jeg er vågen og kikker på den, regner med at det kommer til at tage 3 timer hver dag.....

0 0
hatfisk 20-02-2013 10:10:44

Det gælder jo også for tablets, bærbare computere og lignende. Du må nok indstille dig på at sige dit arbejde op og sidde og kigge på at diverse gadgets oplader alle vågne timer fremover.

0 0
Om brug af cookies