Advokat: Patent-krigen mod Samsung slutter snart, og Apple vinder ikke

Selvom at Samsung netop er idømt at skulle betale Apple for overtrædelse af patenter, så kommer pengene ikke ifølge advokaten.

Advokat: Patent-krigen mod Samsung slutter snart, og Apple vinder ikke

Som vi fortalte for nyligt her på Mobilsiden.dk, så er Apple vs. Samsung afgjort – se afgørelsen her. Begge virksomheder er dømt for patent-overtrædelse, og selvom at Apple langt fra er tildelt det ønskede beløb, så er det stadig Tim Cook & Co. der løber med største del af kagen. 

Samsungs gæld til Apple uændret efter juryens genovervejelse

Dog oplever Samsung ikke den nuværende retssag for tabt, da dommens skal appeleres over den kommende periode. Det fortæller John Quinn, der er en af Samsungs advokater til den amerikanske nyhedskanal CNET.

“Vi anser det for en sejr” fortæller John Quinn og fortsætter “Efter årevis “krig mod Android” så har Apple ikke fået en krone”.

Vi har desuden hørt, at enkelte jurymedlemmer er af den opfattelse, at Apple istedet burde tage kampen op med Android, da 4 af de 5 “Apple-patenter” som altså var med i sagen, er bygget i i søgegigantens styresystem. Dog mener selvsamme Samsung advokat, at Apple intet kan gøre for at skade Googles succes med Android.

Google: alt eller intet

“Jeg tror ikke at Apple havde opgivet håbet om at stoppe Android. I hvert fald ikke før nu” sagde John Quinn i interviewet med CNET. “Dette har nok være dråben. De har formentlig indset, at de ikke kommer til at bremse Android ned ved at sagsøge folk.”

Afslutningsvis fortæller John Quinn, at han forventer domsafsigelsen i nuværende og den første patentretssag mellem de to parter vil blive fjernet, eller kraftigt reduceret. Så det er altså ikke blot den nuværende retssag om software, der skal appeleres fra koreanske Samsung.

Som nævnt tidligere, så har Apple udtalt, at den netop afsluttede afgørelse blot bekræfter, at Samsung bevidst har stjålet fra Apples innovationer. Der er dermed stor grund til at tro, at de to tech-giganter stadig har nogle lange arbejdsdage på vej.

Kilde: CNET

 

Efterfølgende nyt om emnet

Emnet er stadig aktuelt. mobilsiden gik videre med historien. Allerede d. 8/5/2014 kørte vi en opfølgning med sagen om Apples iPad topper igen på kundetilfredshed – efter ny tendens kan det være slut – Tjek artiklen her. Tjek også seneste nyt om temaet her..