Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ægte zoom til mobiltelefoner

Ægte zoom til mobiltelefoner

3x optisk zoom i en linse uden bevægelige dele, OptiML er en ny teknologi som gør kameraerer i mobiler mindre og billigere.

Teknologiproducenten Tessera har udviklet en ny kameralinse med "ægte" optisk zoom uden nogle bevægelige dele.

Ifølge producenten, kan der spares op til 50 procent af den plads, der normalt optages til kamera i mobiltelefoner, og netop fordi der ingen bevægelige dele er, kan produktionsprisen skæres ned, med op til 30 procent.

Der er altså ingen dele, som stikker ud af telefonen, og idet der ikke er nogle bevægelige dele, vil linsen være forholdsvis holdbar.

Den nye teknologi kaldes for OptiML og er en form for optisk digital zoom. Den digitale zoom der i dag kendes fra mobiletelefoner og kameraer, forstørrer et udsnit af billedet, og forværrer kvaliteten i samme forbindelse. OptiML kan forstørre hele billedet på en gang, uden tab af kvalitet.

OptiML er allerede nu klar til lancering af en linse med 3x optisk zoom, hvis mobilproducenterne kan overbevises om teknologien, er det ikke umuligt at vi snart kan se ganske små mobiler med ægte zoom.

Der kan læses mere om teknologien på Tesseras hjemmeside her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anders Jessen 07-05-2008 00:27:33

Det vil altså sige, at telefonerne bliver billigere og billedekvaliteten bliver højere, samtidig med at den fylder mindre.. ;)

Lyder som et rigtig godt koncept.. :D

0 0

Om brug af cookies