Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ældre føler sig yngre med teknologi

Ældre føler sig yngre med teknologi

Der er fordele at hente for ældre, hvis de begynder at bruge teknologien, der er til rådighed for dem

Det er en god ting, når den ældre del af befolkningen begynder at bruge teknologien, for de får en forhøjet livskvalitet og føler sig yngre end deres jævnaldrene, som endnu ikke gør brug af de teknologiske muligheder.

Det er en af hovedkonklusionerne i en rapport, som er lavet af Ericsson. Den rapport fortæller også, at det primært er for at holde kontakt med børn og børnebørn, at de begynder at bruge informations- og kommunikationsteknologi, som det så fint hedder.

Læs også: EmporiaCONNECT: en tryg seniormobil

Rapporten siger, at de ældre der bruger teknologien føler sig tættere på børn og børnebørn, og at især tablets med de store skærme er populære. Blandt andet bliver de ofte brugt til videoopkald.

De ældre er dog også blevet bedre til at sende SMS'er, så de ikke længere er forbeholdt den yngre del af befolkningen.

Læs også: Teknologisk viden er størst i teenageårene

Der er dog også en tendens til, at de teknologisk velbevandrede ældre føler, at de glider længere væk fra de ældre, der endnu ikke har taget den moderne teknologi i brug.

Undersøgelsen har valgt at fokusere på ældre i alderen 65-75, da det anses som den første generation, der begynder at tage moderne informations- og kommunikationsteknologi til sig i en relativt høj alder.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies