Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ældre foretrækker tablets fremfor en PC

Ældre foretrækker tablets fremfor en PC

Tablets kan gøre det nemmere for seniorerne at klare kommunikationen med det offentlige og vælges ofte fremfor en PC.

Digitaliseringen af bank, papirer fra kommunen osv. gør, at ældre er nødt til at komme ”online” for at håndtere dette. Og meget tyder på, at mange ældre nu foretrækker tablets fremfor den almindelige computer. Det skriver dr.dk.

 - Web-tv: Nu skal farmor have tablet, mobil og PC

En ny undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet YouGov for teleselskabet Telia, viser at godt hver femte dansker nu ejer en tablet. Det skriver Kristeligt Dagblad. Og det er ikke kun de unge, som er med på bølgen. 19 procent af alle over 50 år har en tablet og blandt ældre over 65 år er tallet 13 procent.

 - ”Jeg tror 200 procent på, at gamle mennesker skal have tablets i stedet for computere. De er enklere at betjene, hurtige at slå op på og så små og lette, at man kan bruge dem alle steder,” siger 66 årige Annette Hellmann, som er næstformand i Københavns Ældreråd.

Ældre Sagen oplever også, at tablets appellerer til ældre.

 - ”En tablet er mere intuitiv og nem at betjene, fordi man bare bruger fingrene på skærmen og ikke behøver en mus som på en almindelig computer,” siger Ingrid Lauridsen, konsulent i Ældre Sagens samfundsanalyseafdeling.

Mette Stentoft, der er Medieforsker på Aarhus Universitet, har igennem flere år forsket i brugen af tablets og deler holdningen om, at den kan være med til at lette digitaliseringen for de der ikke tidligere har benyttet computere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lars Nielsen 05-03-2013 12:23:52

I takt med Brians indlæg kan jeg også lige tilføje og lægge op til jeres næste artikel.

Kan i ikke prøve at høre skat og et par af de store kommuner efter hvor langt de er med deres apps?

Især skat ville da være rar at have som app. Synes de lader vente på sig.

0 0
Brian 05-03-2013 12:14:51

"Digitaliseringen af bank, papirer fra kommunen osv. gør, at ældre er nødt til at komme ”online” for at håndtere dette. Og meget tyder på, at mange ældre nu foretrækker tablets fremfor den almindelige computer. Det skriver dr.dk."

hvordan går det hånd-i-hånd med at Nem ID ikke virker på andet end computere, med undtagelse af mobilbank apps?

0 0

Om brug af cookies