Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ældremobil nu med kamera

Ældremobil nu med kamera

Doro er klar med den første helt enkle kameramobil, som egner sig især til seniorere.

Doro 615
Doro 615

Doro har specialiseret sig i mobiler, der er helt enkle og nemme at bruge, og som derfor er specielt egnet til ældre, men også til dem med nedsat syn eller hørelse.

Doro er nu klar med Doro PhoneEasy 615, der er den første ældremobil med kamera indbygget. Kameraet er på 3,2 megapixels med 8 x zoom og indbygget blitz, og har en genvejstast, der skal gøre det enkelt og nemt at tage billeder, og efterføldende sende dem som MMS il familie og venner.

MMS-funktionen kan også bruges, hvis man har svært ved at skrive SMS’er - så kan man nemlig indtale en besked, og sende den som MMS.

Doro har arbejdet på at gøre kamera-funktionen lige så let at bruge, som resten af mobilen.

- "Vi ved, at mange mobil-brugere har problemer med kameratelefoner, især fordi menuen er uoverskuelig. Vi gennemførte i 2010 en stor undersøgelse af seniorernes mobilvaner, og ifølge den har kun 18 procent af mobilejerne over 65 år prøvet at sende en MMS," fortæller Camilla Nilsson, der er marketing manager hos Doro.

Doro har derfor også lavet en guide til at sende MMS’er.

Læs også:
Sammenligning: Her er mobilen til mormor

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

02-07-2011 16:20:02

det skal de gamle helt klart have :)

iPhone 4 er den eneste rigtige valg.

0 0
DX 30-06-2011 15:25:57

Hjælp dem dog med at købe en ordentlig Android mobil, der er ingen grund til at gøre de gamle dummere end de er. Nr 1.tryk på Kamera icon, Nr 2: tag et billede Nr 3. send det med 1 tryk til Facebook / Picasa / Mail / SMS eller hvor du nu vil sende det hvor svært kan det være ? Selv min gamle mor kan finde ud af det.

0 0
Carsten 30-06-2011 23:14:03

DX, hvor svært kan det være at forstå, folk har forskellige behov, ønsker og evner?

Jeg har let ved at sætte mig ind i og bruge ny teknologi, men jeg både forstår og respekterer, at ikke alle har det på samme måde.

Hvad er der i vejen med at have forskellige valgmuligheder til en forskelligartet befolkning?

0 0
DX 01-07-2011 10:19:24

Flasher & Carsten, Hvis i nu prøvede at eje en Android tlf, ville i jo netop opleve hvor nemt & let forståeligt det er blevet at ringe / sms / sende e mail = tryk på billedet af den person du skal i kontakt med. I forhold til "gammeldags" telefoner, hvor man skulle være halv nørded for at komme igennem menuerne. Det er da muligt at nogle skal have lidt hjælp til opsætning, men i daglig dagen er det hele blevet nemt at "arbejde" med, da telefon / styresysten kommer op med letforståelige valg muligheder.

0 0
Carsten 01-07-2011 17:01:59

DX, det var da en sær forudindtagethed at lægge for dagen. Som jeg skrev, har jeg selv let ved ny teknologi, og jeg er også Androidbruger og glad for det.

Jeg nøjes derfor med at ryste lidt på hovedet af dig og erklærer mig i øvrigt 100% enig med Flasher.

0 0
01-07-2011 11:03:08

Jeg har tilfældigvis en Nexus One, der er rootet og kører med CM7. Vil ikke just sige jeg er noob på Androidområdet.

Dit indlæg viser dog tydeligvis en manglende brugerempati. For det første er der mange der bare vil have noget, der virker fra dag 1, og dermed ikke kræver yderligere instruktion. For det andet, så er der som jeg har skrevet, mange ældre, der fysisk og kognitivt har svært ved at tilpasse sig en smartphone. Nedsat syn er én udfordring, mens det at forstå en smartphones behaviour er en anden. På en telefon som Doro er der utroligt få valgmuligheder, hvilket kombineret med store hardwareknapper gør det svært at lave fejltrin.

Jeg fatter virkelig ikke hvad din anke er. Har man som 90-årig lyst til at købe en smartphone, så er der intet der står i vejen for det, men der er tilfældigvis et marked for telefoner fra Doro, ellers havde de nok givet op i dag.

0 0
30-06-2011 15:52:20

Ja, hvis bare det var så simpelt.

Selvfølgelig er nogle ældre gode til at forstå teknologi, men det er der utvivlsomt andre der ikke er. Bare det at forstå hvordan skærmen reager på touch ift. fysiske knapper som jo plejede at være standard, er en udfordring for mange. Når man så hverken kan se eller høre, så bliver det ikke nemmere.

0 0
Paw Sandayo 30-06-2011 13:38:26

det var da osse på tide. de gamle vil jo osse tage billeder

0 0
Paw Sandayo 30-06-2011 13:39:39

min mormor har lige købt en ny mobil og gad ikke de doro mobiler blandt andet pga. der ik var kamera i

0 0

Om brug af cookies