Afbetalingsordning omgår bindingsreglerne

Telenors Smart-aftale er en måde at omgå reglerne for hvor lang tid et teleselskab kan binde en kunde til et abonnement.

Afbetalingsordning omgår bindingsreglerne

Telenors Smart-aftale er en afbetalingsordning, der gør at forbrugeren kan betale sin mobil over helt op til 24 måneder.

På den måde er kunden “bundet” til teleselskabet selvom denne maksimum kan binde kunden i seks måneder til et abonnement.

– “Det er jo egentlig en måde at omgå binding på. Kunden vælger jo helt frit uden nogen ekstra omkostninger at betale telefonen over længere tid, mens selve abonnementet fortsat er seks måneder,” siger Jon Erik Haug, administrerende direktør for Telenor i Danmark, til Computerworld.

Kunden kan altså frit skifte abonnement, men skal fortsat afdrage til teleselskabet.

Stor debat om bindingsperiode

Telenor-chefen fortsætter med at forklare, at den begrænsede bindingsperiode på seks måneder er skyld i, at Danmark er bagud på smartphones-forbruget i forhold til resten af Norden.

Debatten om at forlænge bindingsperioden har verseret i lang tid, og regeringen har blandt andet forslået at forlænge den periode. Forslaget blev dog afslået.

Sidste opdatering af historien

Fortællingen har egentlig ingen ende. Næste relevante historie kom her. mobilsiden kunne ikke lade være. 10/2/2011 publicerede vi nyheden om DBA-svindler sælger ikke kun iPhones – Den finder du her. Vi følger op på emnet. Se seneste nyt her.