Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Afbetalingsordninger gør mobilerne dyrere

Afbetalingsordninger gør mobilerne dyrere

Snart er det helt slut med tilskud fra teleselskaberne til din nye mobil. Mobil-ordningerne gør nemlig, at kunderne kommer til at betale fuld pris for de nye mobiler.

Tidligere har det været meget normalt, at teleselskaberne har ydet et tilskud til de nye mobiler, så man har kunne købe dem til en væsentlig reduceret pris - mod at man binder sig til et abonnement, hvor teleselskabet har mulighed for at tjene tilskuddet ind igen.

Men både Telia og Telenor har introduceret mobilordninger - altså en ordning, hvor mobilen afbetales over en periode på 6, 12, 18 eller 24 måneder. Der betales ikke hverken renter eller gebyrer for ordningen - til gengæld betales det fulde beløb for mobilen, altså uden tilskud.

Nu er TDC på vej med en lignende ordning, og tager altså for alvor livet af tilskud, skriver business.dk.

TDC vil samtidig bruge de penge, der før blev brugt som tilskud, til at lave bedre priser på abonnementer, forklarer teleselskabet i artiklen fra business.dk.

Læs også: 
Nu kan Telenor-kunder betale i rater

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 01-05-2011 00:08:03

Den "sang" har vi hørt i mere end ti år, og samtidig kunnet læse, at aktionræerne har fået et fint udbytte i de forskellige firmaer der producerer mobiltelefoner.

- Der er ingen der producenter der kører med underskud, eller har gjort det i mange år, det er en skrøne uden sidestykke.

Vist får teleselskaberne tilskud fra mobilproducenterne, men det er til reklamekampagner, og det har stået på i mange år og i mange brancher, - så det er absolut ikke noget nyt!

Problemet er mobilproducenterne gerne vil fremstille sig selv som lurvede og lasede klædte producenter, der står på et gadehjørne med tiggerskålen i hånden.
- Det billede har intet med virkeligheden at gøre på noget som helst punkt.

En moderne mobiltelefon koster i dag i omegnen af 1.500 - 2.000 at producere med billig arbejdskraft i Kina, hvor de fleste i øvrigt bliver fremstillet.
(tag f.eks. Apples overskud og omsætning for nylig, - der er sgu ingen smalle steder)

Kinas egen nye smartphone, mangler ganske vist noget, men prisen ligger på omkring 2.000 over disken.
- OK, den er måske 4 år bagud på visse områder, men det skal de sikekkt snart få gjort noget ved!

Min egen Galaxy S købte jeg i en butik herhjemme for 3.500(uden abonnement) hvilket var over 2.000 mindre end hos de store teleselskaber(med/uden abonnement).
- Forretningen hvor jeg købte den lever fortsat i bedste velgående, og har overskud.

Skrønen om tilskud minder om butikkernes reklamer om før pris og nu pris; "baseret på en før pris der aldrig har eksisteret"!

Hvis jeg f.eks. hævder en Iphone 4 koster 10 - 12.000 men jeg vil sælge den med tilskud - hvis den vel og mærke sælges med et abonnement, så kan jeg få lov til at sælge den for 5.800 - "altså med "tilskud" fra Apple på 5 - 6.000".
- Det lyder jo flot og sikkert for mange som sød musik, men virkeligheden er altså en helt anden!
- Jeg kan også trylle med tal!

Vi befinder os i dag i mobiltelmarkedet i en situation der kan kaldes "bundle-economics", hvor producenter af mobiltelefoner, software producenter, leverandører af teletjenester hænger mere sammen en vi tidligere har set.

- Tidligere når man købte et nyt grafikkort til sin computer fik man både et spil med og et grafikprogram, så man virkelig kunne få glæde af det spritnye grafikmonster man havde købt til computeren.
- I virkeligheden en meget uigennemsigtig pris for grafikkortet, som ud over hardwaren også var belastet af softwaren, - der som vi alle ved trods alt ikke er gratis at fremstille, for hvem betaler husleje ved at fremstille gratis software.
- Jeg kender ingen!

Det er bare meget værre i dag på mobilmarkedet hvor uigennemsigtigheden er blevet endnu større mellem de forskellige led i kæden.

Google med sit "gratis" styresystem Android,
og sine apps, samt opdateringer ligger lige for øjeblikket lunt i svinget.
Er det for øvrigt ikke også open source, - men hvor meget open source er det i virkeligheden, når det kommer til stykket?

Mig bekendt sætter Google trods alt visse grænser for mobilproducenternes egne overlays, og man kunne jo tænke sig, at hvis det ikke helt passede Google, så udsatte man blot opdateringerne til en bestemt producent; "fordi det var vanskeligt i netop denne producent mobilserie".
- Den har vi allerede set på tøjmarkedet, hvor nogle ville sælge til en anden pris end den producenten ønskede: "Det vil give leveringsproblemer fremover"!

Et eksempel kune være den nye Galaxy S II, der ikke lige som forgængeren har ægte GPS indbygget, men i stedet aGPS, hvilket passer bedre til Googles Maps, og det kaster jo også "lidt" af sig til teleleverandøren for datatrafikken.
- Det kan begge jo have lidt økonomisk glæde af, og samtidig bliver aGPS mere udbredt end almindelig og uafhængig GPS!

Jeg tror vi skal passe meget på hvem vi hylder og for hvad, men samtidig også være mere kritiske overfor de varer vi køber.
- Tag f.eks. Apple, der vil bestemme over mobilen efter du har købt og betalt den(den må ikke bruges til dit og dat og jeg ved ikke hvad)

Ville du finde dig i at købe en bil, og så få besked på, at du ikke måtte bruge den tirsdag og torsdag af producenten?

0 0
Pedro 12-04-2011 04:46:07

Jeg mener, afbetalingsordningen gør jo IKKE mobilen dyrere så længe det er 100% rentefrit = man betaler jo "kun" det mobilen rent faktisk koster!

(skal ikk kunne udtale mig om Telia) men dem turde/vil jeg simpelthen heller ALDRIG bruge he he

Syns faktisk jeg har set mange tilfælde hvor (tilskuds-modellen) endte med at mobilen blev langt dyrere end hvad den rent faktisk koster, plus de tilhørende og ofte ret forvirrende sammensatte abonnementer...

0 0
Pedro 12-04-2011 03:31:38

"TDC vil samtidig bruge de penge, der før blev brugt som tilskud, til at lave bedre priser på abonnementer, forklarer teleselskabet"

- jamen det er sku da bare i orden! :D

0 0
GK^ 12-04-2011 04:48:27

Tro på det!

0 0
---=[ZEA]=--- 11-04-2011 11:42:16

At man efterhånden ikke kan købe en ordentlig mobiltelefon uden at skulle af med 600 pisk pr mdr.

Jeg syntes at der er en tendens ved de fleste mobil selvskaber at 600 kr er beløbet som man kan ramme +/- 50,-

Kan være at jeg er helt galt på den...

0 0
Pedro 12-04-2011 04:03:36

Jeg var selv på udkig efter en iPhone 4 men havde sku ikk lige 2 el. 5.000 kr. at smide kontant, såå brugte lidt tid på at lure markedet af, og heldigvis fandt jeg Telenor (som en af de eneste) der har lavet en clean-no-bs. ægte og rentefri afbetalingsordning (uden udbetaling) :-)

Det var sku (klar tale) i mine øjne og $$! såå valgte den over 24 måneder, plus tilhørende smartphone-abonnement...dvs:

Pris for afbetaling til iPhone pr. måned: 130 kr.
Pris for abonnement pr. måned: 199 kr.

= samlet udgift pr. måned: 329 kr.

Det kan alle sku da forstå he he :-) plus der er 4 timer, fri sms/mms og 400 mb. data med i abonnementet...

Så ikk nitten, men super optur!

0 0
pip 11-04-2011 10:32:30

Kære May.

Ved ikke hvor meget du undersøgt baggrunden for den artikel, men Telenor giver altså stadig tilskud til tlf'en. Det fungerer akkurat som før smart-aftalen blev lavet. Vælg tlf, vælg abonnement, se prisen og bestem hvor længe du vil betale af.

Fx iphone 4:
Pris pr. Måned i afdrag i 24 mdr: 146,-
Pris for abb. Pr. Måned: 199,-

Det giver en telefonpris på 3.504,- og en abonnementspris på 1.194, altså samlet 4.698 kr. Altså samme pris som før smart-aftale blev introduceret!! Og i hvert fald med tilskud, da iphone 4 16gb i sig selv koster 4600 uden abb.

Synes det er irriterende, når I i artikler skærer alle teleselskaberne over en kam!

0 0
David 21-04-2011 15:07:45

Telenor giver ikke tilskud, det ved jeg fordi jeg arbejder for Telenor. I øvrigt er dine tal også forkerte.

iPhone 4 16GB koster 184 hvis du betaler over 24 mdr, det giver 4666,- inkl gebyrer. Derudover vælger du dig et abonnement. I dit eksempel 199,- giver det 5860,-

0 0
Villiam 11-04-2011 10:30:13

kommer nok til at gå mere ud over selskabet selv end kunderne. for hvis søster selskaberne sælger dem meget billigere og på den normale måde, så hopper alle jo bare den vej. det fede med telia mobil aftale, er så at du får 2 års forsikring med i prisen :) der ligger den også lidt højere ;)

0 0

Om brug af cookies