Affaldsspanden er blevet intelligent

Ny affaldsspand ringer selv til renovationsselskabet, når det er tid til tømning.

Affaldsspanden er blevet intelligent

Seneste skud på stammen af M2M-maskiner er en ny affaldsspand, der sparer kommunerne for millioner af kroner. Det skriver Jyllands Posten.

Machine-to-Machine kommunikation (M2M) blomstrer i disse år, og bevæger sig ind på utraditionelle områder.

M2M kan bedst beskrives som netværksforbundne maskiner, der automatisk udfører en handling – eksempelvis Cola-automaten der automatisk sender en SMS, når den er ved at løbe tør for sodavand. Den intelligente affaldsspand er blot seneste innovation på M2M området.

 

Det smarte ved den nye intelligente affaldsspand er, at spanden selv komprimerer indholdet, så kapaciteten bliver fem gange større. Derved skal affaldsspanden ikke tømmes så ofte som tidligere.

 

Energien kommer fra solceller, og affaldsspanden bliver først tømt, når den selv ringer til renovationsselskabet og fortæller, at den er fuld. Derved spares der store summer på renovation, og renovationsarbejderne slipper for jævnlig at kontrollere alle affaldsspande.

 

30 nye intelligente affaldsspande vil fremover kunne ses i Viborg og Næstved, hvor kommunerne har opsat dem. Projektet med de intelligente affaldsspande er et udviklingssamarbejde mellem ABT-fonden, Teknologisk Institut, Veksø A/S, Viborg og Næstved kommuner.