Afgående bestyrelsesformand: Nokias krise undervejs i ti år

Analytiker mener, at Microsoft kan blive Nokias redning, hvis krisen fortsætter. Microsoft har ikke råd til at miste Nokia.

Afgående bestyrelsesformand: Nokias krise undervejs i ti år

I et interview med den finske radiostation YLE, har Nokias afgående bestyrelsesformand, Jorma Ollila erkendt, at Nokias krise har været undervejs i mere end ti år. Firmaet har dog ikke været i stand til, at vende udviklingen.

Allerede sidst i 90’erne og i starten af 2000 var Nokia klar over, hvad deres styrke skulle være. De var blot ikke i stand til at føre planen ud i livet, skriver WMPoweruser.

Ollila siger, at Nokia så problemerne med Symbian, men erkender, at de ikke var i stand til, at finde en ny levedygtigt software-platform. Og det kan meget vel have været begyndelsen på Nokias nedtur.

Jorma Ollila mener dog stadig at Nokia kan vendes til en succes: ”men det vil blive en lang process, nærmest som et marathon,” siger han.

Analytiker mener Microsoft vil redde Nokia

Analytiker Sami Sarkamies fra Nordea mener, at såfremt Nokia havner i alvorlige økonomiske problemer, vil de blive reddet af Microsoft, der ikke har råd til at miste Nokia.

Microsoft har satset kraftigt på udbredelsen af Windows Phone gennem Nokias Lumia-telefoner.

Microsoft betaler allerede en milliard dollars om året til Nokia, for at benytte Windows Phone på Lumia-modellerne.

Jorma Ollilas afgang fra formandsposten kommer ikke som en overraskelse. Han meddelte allerede for et år siden, at han planlagde at stoppe på nuværende tidspunkt.