Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Aflagte mobiler spækket med fortrolige oplysninger

Aflagte mobiler spækket med fortrolige oplysninger

Uvedkommende kan let snage i videoklip eller billeder af børnene eller kæresten, sms-beskeder og kontaktoplysninger, som er lagret i din aflagte mobil, advarer ekspert.

Læs også: <a href=Slettede beskeder og kontakter i mobilen kan genskabes" />

Man skal tænke sig om, inden man afleverer sin gamle mobil til en bekendt eller sælger den videre.

For selv om du allerede har slettet billedene af kæresten, beskeder eller andre personlige oplysninger, så er man langt fra garderet mod, at uvedkommende kan glo i gamle videoklip af kæresten, børnene eller for den sags skyld snage i gamle sms-beskeder. Det skriver morgenavisen dato.

»Medmindre man har noget helt specielt værktøj til at fjerne data med, så kan man ikke garantere, at det er væk,« forklarer ekspert i it-sikkerhed Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting, til dato.

Ifølge eksperten er det vanskeligst at fjerne de data, som er lagret på selve telefonen. Når man sletter en elektronisk fil på mobilens hukommelseskort, så bliver kun informationen om selve filens eksistens slettet og ikke selve filen.

»Der er faktisk ikke noget, man som privatperson kan gøre for at være helt sikker på, at data bliver fjernet,« fortæller Carsten Jørgensen til Dato.

Læs også: Slettede beskeder og kontakter i mobilen kan genskabes

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies