Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Aflyt børnene via mobilen

Aflyt børnene via mobilen

Mange forældre ville give deres højre arm for at kunne beskytte deres børn, når de færdes på egen hånd. Sony Ericsson har nu søgt om patent på en ny funktion, som vil gøre det muligt at aflytte sine børn via mobilen.

Mange forældre kender følelsen af at være bekymrede, når teenage-ungerne er ude og slå til Søren. Måske forsøger de at fange de unge på mobilen men kan kun få forbindelse til en telefonsvarer. Og det gør dem kun endnu mere nervøse – for tænk nu, hvis der er sket noget.

Sony Ericsson har nu søgt om patent på en ny funktion, som vil gøre det muligt at aflytte sine børn via mobilen.
Sony Ericsson har nu søgt om patent på en ny funktion, som vil gøre det muligt at aflytte sine børn via mobilen.

Hør hvor børnene befinder sig

Med en ny funktion vil Sony Ericsson forsøge at afhjælpe dette problem. Med den nye feature slået til på mobilen, vil telefonen automatisk blive svaret, hvis man ringer til barnet. På den måde kan forældrene høre, hvad der sker, og hvor barnet befinder sig.

Samtidig vil forældrene have mulighed for at kommunikere med de mennesker, som eventuelt befinder sig i nærheden af barnet ved hjælp af højtalerfunktionen.

Uden at dømme funktionen på forhånd, lugter den lovlig meget af overvågning. Godt nok er funktionen med PIN-kode, så den kan slås til og fra. Men det kræver, at forældrene giver tilladelse til det, hvis det er dem, der ligger inde med PIN-koden.

God idé til ældre

Selvom landets børn og unge nok ikke ligefrem vil juble over den nye funktion fra Sony Ericsson, kan der være andre befolkningsgrupper, som vil sætte stor pris på at blive overvåget af sine kære.

Tænk bare på svage, ældre mennesker, som bor alene. Med den nye funktion vil de pårørende altid kunne tjekke, om den ældre har det godt. Og det kan skabe tryghed - både for den ældre og de bekymrede pårørende.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies