Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Aflyt din sms, mens du kører

Aflyt din sms, mens du kører

Et samarbejde mellem Ford og Microsoft betyder, at udvalgte Ford-modeller vil få installeret talestyret telefonopkald og blandt andet højtlæsning af sms-beskeder.

Ved åbningen af den store forbrugerelektronik-messe i Las Vegas bekræftede Microsofts stifter - Bill Gates - at softwaregiganten har lavet en aftale med Ford, der baner vejen for blandt andet at lytte til sms-beskeder i bilen.

Projektet »Sync« bygger ifølge Gates på »Microsoft Auto«, og formålet er at integrere en central boks i udvalgte Ford-modeller, der kan styre opkald via mobiltelefonen, medieafspillere og andet bærbart udstyr. Opkoblingen mellem de forskellige medieenheder sker via en trådløs bluetooth forbindelse.

Samtidig giver taleteknologien i »Sync« bilisten mulighed for at styre mobilopkald ved at opremse navnet på en kontakt direkte til enheden, lige som teknologien tilbyder højtlæsning af både sms og e-mail-beskeder. I øjeblikket er det ikke klart, om teknikken giver mulighed for at diktere og sende sms- eller e-mailbeskeder.

Selve teknologien ventes at være tilgængelig i udvalgte Ford-modeller i løbet af 2007 samt Lincoln og Mercury-modeller umiddelbart året efter. Endnu har hverken Microsoft eller Ford oplyst, om hvilke ikke-amerikanske biler, der vil få installeret »Sync«.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies