Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Aflyt telefonen med en enkelt sms

Aflyt telefonen med en enkelt sms

Ifølge en tysk sikkerhedsekspert, kan man ved at acceptere en tilsyneladende uskyldig mobilopsætning, give hackere fuld adgang til ens samtaler og sms-beskeder.

Den tyske sikkerhedsekspert Wilfried Hafner fra Securstar, har fremført en teori, hvor han gør rede for at ens telefonsamtaler kan aflyttes, og ens sms-beskeder læses, hvis man kommer til at sige ja til at installere en falsk mobilopsætning.

Vi kender alle sammen de opsætninger der kommer på telefonen, for eksempel hvis man opsætter GPRS eller MMS på sin nye telefon. Men i stedet for at installere en opsætning, kan man komme til at sige ja til at installere en trojansk hest på telefonen.

Denne trojanske hest gør det muligt for uvedkommende, at kunne aflytte dine telefonsamtaler og læse dine sms beskeder.

Mange teleselskaber sender i dag opdateringer og opsætninger ud til kundernes mobiltelefoner, derfor kan hackernes sms’er nemt kommer til at virke troværdige.

Wilfried Hafner skulle givetvis selv på en konference have bevist, at han kunne installere denne trojanske hest og dermed skabe adgang til samtaler og sms beskeder.

IDG.se mener dog ikke at der er grund til panik, den telefon Wilfried Hafner brugte var hans egen, og kunne derfor snildt være forberedt til arrangementet. Yderligere kan en sådan afsløring også være ganske gavnlig for Wilfried Hafner’s sikkerhedsselskab.

Så med mindre der kommer flere fakta eller flere tilfælde frem i lyset, lader det ikke til, at der er grund til så megen bekymring. Man kan jo altid overføre sikkerhedsråd fra PC’en til telefonen – lad være med at acceptere noget som du ikke ved hvad er.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies