Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Afsløret: Derfor skulle Telenor betale million for mobilmast

Afsløret: Derfor skulle Telenor betale million for mobilmast

Skjulte beregninger, som viser, hvorfor Telenor skulle betale en million kroner for mobilmast i Assens er afsløret.

Det lykkedes for nogle uger siden Freja (Statens ejendomsselskab), at få lagt låg på den kontroversielle sag om mobilmasten i den fynske by Assens.

 - Assens-borgere kan ånde lettet op – netværk sikret

Hele sagen startede for omkring små to måneder siden, da Freja krævede en millioner kroner af Telenor for grunden hvor deres mobilmast er opført – ellers skulle Telenor forlade grunden.

 - Mobilselskab tvinges ud af Assens

En pris der var meget urealistisk, da lokale ejendomsmæglere vurderede grunden til at være mindre end 50.000 kroner værd og Telenor har lejet den for 12.000 kroner om året siden 1993 med en stigning på omkring 3 procent per år, hvilket svarer til 20.000 kroner i 2012.

Freja er ejet af staten og derfor ikke underlagt offentlighedsloven, men Computerworld kan nu løfte sløret for beregningerne, som gav salgsprisen på en million kroner.

 - ”Vores prissætning var: Man kan leje ud til 3-4 teleselskaber, aftaler af den slags – vurderede vi ud fra andre steder – er cirka 50.000 kroner om året – det vil sige en indtægt på 150-200.000 kroner om året. Det kan godt bære 1 mio. kroner. Men den beregning har vi ikke fortalt nogen, det kan der jo være mange meninger om,” skriver Frejas direktør Karen Mosbech i en mail den 5. september til Finansministeriet.

Du kan læse nærmere omkring afsløringen på Computerworld.dk.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies