Aftale på plads om fælles oplader

Den universielle oplader er kommet endnu tættere på. Både Apple og Blackberry er kommet med på aftalen.

Aftale på plads om fælles oplader

Så er der kommet en aftale på plads mellem mobilproducenterne og EU-Kommissionen om en universiel oplader, der passer til de fleste mobiltelefoner. Ideen om den fælles oplader blev præsenteret i februar på Mobile World Congress i Barcelona.

Ifølge EU-Kommissionens talsmand bliver den nye oplader både en gevinst for miljøet og for producenterne. Færre opladere vil blive smidt ud eller ligge ubrugt, og det bliver samtidigt billigere for producenterne, der ikke længere behøver smide en oplader i hver mobil-æske.

Den store vinder er naturligvis forbrugeren, der ikke længere behøver slås med bunken af gamle opladere, eller med at finde en oplader, når man ikke er hjemme, og har sin egen oplader.

Den nye oplader bruger mobilens micro-usb-stick, og kan oplade mobilen på rundt regnet to timer. Den kommer i handlen i 2010.

Producenter, der er med i aftalen:

* Nokia
* Samsung
* LG
* Sony Ericsson
* Apple
* Motorola
* Research in Motion
* NEC

Til sammen står de for mere end 80 procent af verdens mobiltelefoner.

Sidste tilføjelse til sagen

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. mobilsiden gik videre med sagen. 29/6/2009 samlede vi op på historien og publicerede sagen om Ny mode – en mobilkjole – Læs mere her. Se også seneste nyt om tematikken her.