Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   AIRTAME til trådløs skærmdeling lander i butikkerne

AIRTAME til trådløs skærmdeling lander i butikkerne

Nu kan du købe den trådløse HDMI-dongle til skærmdeling fra dine gadgets, som en dansk startup-virksomhed står bag.

Den lille HDMI-dongle, AIRTAME, som spejler din smartphone, tablet og computer over på tv'et, lander nu i butikshylderne og er klar til online bestilling.

Den lille københavnske startup-virksomhed skabte sidste år store overskrifter verden over, da firmaet gennem crowdfunding-hjemmesiden, Indiegogo, fik støtte fra over 14.000 interesserede bidragydere på 10 mio. kroner.

Læs også: Microsoft Wireless Display Adapter kommer til Danmark

Takket være de mange bidragydere fra Indiegogo er produktet nu en realitet og kan nu købes efter længere tids forsinkelse.

”Vi er ekstremt glade for at kunne lancere AIRTAME”, siger CEO og stifter af AIRTAME, Jonas Gyalokay. ”Efter måneder med beta-tests, hvor vi har arbejdet hårdt på at finpudse produktet, er vi nu klar til at frigive vores produkt. Vi er meget taknemmelige for den indsats vores testere og tidlige kunder har lagt i produktet. De har været med til at forme det endelige AIRTAME produkt og vi er nu et skridt nærmere vores vision om en verden med mødelokaler uden kabler og ledninger”.

Med AIRTAME kan du spejle din skærm til et tv som hvis du tilslutter et HDMI-kabel.
Med AIRTAME kan du spejle din skærm til et tv som hvis du tilslutter et HDMI-kabel.

AIRTAME udmærker sig ved at fungere fuldstændigt som et traditionelt HDMI-kabel sluttet fra en computer til den store tv-skærm eller en projektor, hvor du får spejlet billedet op på. Forskellen ligger i, at det med AIRTAME fungerer helt trådløst gennem WiFi. Det gør donglen velegnet til at tage med på farten til præsentationer både privat og erhversmæssigt.

Læs også: Google lancerer Chromebit: Computer-stick til tv'et

Hvis du ser en lille Chromecast- eller Microsoft Wireless Display-dongle for dig, er det nogenlunde sådan, AIRTAME ser ud, men inden under gemmer på en noget anderledes teknologi.

Den lille danske trådløse HDMI-løsning er kompatibel med hele 5 platforme på nuværende tidspunkt, som er Mac, Windows, Linux, Android og iOS. AIRTAME skal hentes ned på den platform, du ønsker at benytte den med, og så er du kørende. En app til Windows Phone er også på vej, oplyser AIRTAME på sin hjemmeside.

Sådan ser salgsæsken ud med den nye AIRTAME.
Sådan ser salgsæsken ud med den nye AIRTAME.

Pris og tilgængelighed

Den lille, danske populære skabning kan blive din for 1.499 kroner i en begrænset periode, mens den fra den 1. oktober – om 4 måneder – vil koste i omegnen af 2.899 kroner.

AIRTAME samarbejder med distributøren, EET Europarts, som gør, at den lille dongle kan købes i de europæiske butikker allerede fra i dag.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies