Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alcatel hopper på den runde smartwatch-bølge

Alcatel hopper på den runde smartwatch-bølge

CES2015: Der dukker flere og flere smarte ure op, og Alcatel er ophavsmænd til det nyeste runde af slagsen i Alcatel OneTouch Watch

Alcatel arbejder mest i den overkommelige prisklasse, og det er også tilfældet med Alcatel OneTouch Watch, der kan ramme en pris på under 800 kroner - og så er det rundt. På trods af den lave pris er der dog et par detaljer, der gør uret spændende.

I og med at Alcatel håber på at ramme et meget prisbevidst segment, så er der ikke de vildeste specifikationer og komponenter fra de største mærker.

Læs også: Alcatel vil vinde Danmark med budgetvenlige mobiler

Alligevel er der pulsmåler, en IP67-vand- og støvtæthedsgodkendelse, og flere sensorer, der skulle holde uret fuldt funktionsdygtigt. Uret har også en klassisk USB-opladning, så man ikke behøver en speciel dock, og Alcatel fortæller, at OneTouch Watch holder mellem 2 og 5 dage på en enkelt opladning.

Alcatel OneTouch Watch har også sit eget styresystem og grænseflade, og derfor kan det bruges både med iOS og Android via Bluetooth 4.0.

Læs også: Firefox OS gør sin entré i Tyskland

Skærmen er 1,22” og ligesom Motorola Moto 360 har Alcatels ur en bjælke i bunden uden billede. Den bjælke gemmer dog også på en kapacitiv tilbage-knap. Uret måler 10,5mm i tykkelsen og fås 3 varianter. Den fuldt metalliske version skal parres manuelt med telefonen, mens de 2 andre kan lave parringen automatisk via NFC.

Uret kommer ud i Q1 i år og i første omgang er det til USA. Prisen starter på under 100 euro i Europa, men bliver dyrere alt afhængig af model - dog skulle prisen ikke overstige 150 euro, hvilket er godt 1100 danske kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies