Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alcatel OneTouch Watch - Det billigste smartwatch [FØRSTE KIG]

Alcatel OneTouch Watch - Det billigste smartwatch [FØRSTE KIG]

Årets første smartwatch, Alcatel OneTouch Watch, bliver et billigt bud på et Apple Watch alternativ.

Smartwatches bliver spået en lys fremtid i 2015, så lys endda at flere mobilselskaber skal genopfinde sig selv i år, da det ikke længere nok udelukkende at producere mobiltelefoner - der skal også satses på andre produkttyper for at forblive relevant i det nye år.

Et af dem er Alcatel, et mærke som du måske ærindrer, men som efter en pause og et opkøb af kinesiske TCL, nu gør tilbagetog i Danmark. 

Meldingen er entydig fra Alcatel OneTouch's europæiske direktør, Yves Morel,  genrejsningen af Alcatel vil foregå på flere tangenter. Han slutter  ’Vores mærke kan sammenlignes med koncerner som LG og Samsung, som tilbyder produkter til alle hjemmets hylder, fra fjernsyn (Thomson) over mobiler, tablets og nu også smartwatches

Et indicie på forgreningen er altså smart-uret ’OneTouch Watch’ som fik debut ved CES-messen i starten af januar. Uret trækker på inspirationer fra flere af rivalerne, men gør det til en yderst tilgængelig pris - under tusinde kroner.

Læs også: Alcatel hopper på den runde smartwatch-bølge

Alcatel OneTouch Watch specifikationer

Mål: 41,8mm diameter, 10,5mm tykt, 49 gram
Skærm: 1,22 tomme IPS-skærm, Gorilla Glas
Batteri: 210 mAh
Lager: 4GB
Netværk: Bluetooth 4.0 LE
Sensorer: Gyro, kompas, accelerometer, skridttæller, optisk pulsmåler
Øvrigt: Indbygget USB-lader, iOS eller Android 4.3, fås i sølv eller sort, IP67 vand- og støvtæt

Både mindre, billigere og lettere end inspirationen Motorola Moto 360
Både mindre, billigere og lettere end inspirationen Motorola Moto 360

Rund og sporty kompagnon

Ved første øjekast er der mange design-paralleller at tegne mellem Alcatel Watch og markedets første runde smartwatch, Motorolas Moto G.

Du genfinder den runde metalramme med en sort cirkulært display. Alcatel-uret er dog bygget simplere op, med en sort kant der æder sig langt længere ind over displayet. Uret er samtidig også betragtelig mindre og vil, i modsætning til Moto G, ikke virke forvokset på en damearm.

Læs også: Motorola Moto 360 - Uret du ikke behøver [TEST]

Uret er altså både lettere og mindre, men kvalitetsindtrykket er ikke fjernt fra dens dyrere slægtning, i en mere sporty afstøbning. Læderremmen er vraget til fordel for en plastrem, hvilket føles billigere, men har fordele, eksempelvis når der trænes.

Samtidig gør det, at remmen kan rumme sin egen USB-port. Det er altså slut med docks, kabler og andre fornødenheder som er for lette at glemme derhjemme.

Alcatel OneTouch Watch rummer de fleste sensorer en selv-tracker kan ønske sig. Her er pulsmåler, barometer, altimeter, gyroskop og accelerometer. Den kan altså indsamle en masse data og føre dem videre til din mobil. Udstyrslisten rundes af en NFC-chip til parring samt Bluetooth 4.0 LE.

Både til Apple og Android

Mens vi venter på Apples eget smartwatch – som ganske enkelt heder Watch, er Alcatels bud altså det første ur med cirkulært display der kan parres med en iPhone eller en Android.

Softwaren er udviklet af Alcatel selv og består i en medfølgende app som samler urets informationer og samler dem sammen til en oversigt over dagens aktiviteter. Den sender samtidig dine notifikationer til håndleddet og giver dig kontrol over mobilens musikafspiller og kamera.

Selve softwaren befinder sig pt. i fosterstadiet, det var derfor ikke muligt at drage alt for mange konklusioner endnu, men første indtryk er positivt. Ikoner og menuer er simple, farvekodede og drager tydeligvis på inspirationer fra både iOS 8 og Googles Android 5.0 Lollipop.

Alcatel lover selv at driftstiden vil strække sig over 2 til 5 dage alt efter brug, hvilket er bedre end gennemsnittet, men altså må komme an på en prøve når vi får en mere fuldstændig udgave til test.

Se også: Sony Smartband Talk - En mester i ufortjent ros [TEST]

Et muligt røverkøb?

Alcatel er bevidste omkring at deres navn stadigt er relativt ukendt. Derfor lå meget af udfordringen i at lave et smartwatch til en skarp pris til at lokke nye kunder til.

Denne del af missionen er lykkedes for Alcatels danske direktør, Søren Kragh, forsikrer at uret vil få en debutpris på 999,- kroner ved lanceringen i marts.

Læs også: Alcatel vil vinde Danmark med budgetvenlige mobiler

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Falk 20-02-2015 08:50:27

Moto G er en mobiltelefon ikke et smartwatch - det hedder moto 360..

0 0
Alex Henriksen 15-01-2015 01:34:56

Det er da en Ok pris..

1 0

Om brug af cookies