Alle har mobil – men vi vil beholde nødtelefoner

I gennemsnit har danskerne mere end et abonnement hver, men vi vil ikke af med de dyre nødtelefoner langs motorvejen.

Alle har mobil – men vi vil beholde nødtelefoner

Brugen af de nødtelefoner, som er langs motorvejen, falder voldsomt men trods stort set alle har mobiltelefon bliver nødtelefonerne stående.

Fra 2006 og frem til 2011 faldt antallet af opkald fra 1840 til 570, men Vejdirektoratet har ingen planer om at afskaffe de orange nødtelefoner.

 – ”I øjeblikket er det en del af vores sikkerhedshensyn at have nødtelefoner, siger Niels Peter Albrechtsen, som er fagkoordinator i Vejdirektoratet,” til Fyens.dk.

Trafikordfører i SF Anne Baastrup er heller ikke klar til at sige farvel til nødtelefonerne.

 – ”Vi har snakket om dem, men det vil være klogt at vente nogle år, så vi er sikre på, at alle mennesker har en mobiltelefon,” siger hun til Fyens.dk.

 – ”Jeg skal have nogle gode argumenter, før jeg tør slippe det. Vi skal være helt dernede, hvor færdselsmyndighederne og politiet siger, at det er ligegyldigt, fordi den ene, der ringede, bare var punkteret. Vi har ikke alle mobiltelefon, og man kan glemme dem hjemme,” siger Anne Baastrup.

Så til trods for der, ifølge Erhvervsstyrelsen, er næsten otte millioner mobilabonnementer til de godt 5,5 millioner danskere skal vi altså ikke frygte nødtelefonen forsvinder lige med det samme.

Efterfølgende nyt

Vi følger op med den seneste udvikling om emnet. mobilsiden fulgte op på historien. 9/7/2012 gik vi videre med en artikel med fokus på Forbruget af mobildata er eksploderet – Den kan læses her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..