Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alle har mobil - men vi vil beholde nødtelefoner

Alle har mobil - men vi vil beholde nødtelefoner

I gennemsnit har danskerne mere end et abonnement hver, men vi vil ikke af med de dyre nødtelefoner langs motorvejen.

Foto: Mobilsiden.dk

Brugen af de nødtelefoner, som er langs motorvejen, falder voldsomt men trods stort set alle har mobiltelefon bliver nødtelefonerne stående.

Fra 2006 og frem til 2011 faldt antallet af opkald fra 1840 til 570, men Vejdirektoratet har ingen planer om at afskaffe de orange nødtelefoner.

 - ”I øjeblikket er det en del af vores sikkerhedshensyn at have nødtelefoner, siger Niels Peter Albrechtsen, som er fagkoordinator i Vejdirektoratet,” til Fyens.dk.

Trafikordfører i SF Anne Baastrup er heller ikke klar til at sige farvel til nødtelefonerne.

 - ”Vi har snakket om dem, men det vil være klogt at vente nogle år, så vi er sikre på, at alle mennesker har en mobiltelefon,” siger hun til Fyens.dk.

 - ”Jeg skal have nogle gode argumenter, før jeg tør slippe det. Vi skal være helt dernede, hvor færdselsmyndighederne og politiet siger, at det er ligegyldigt, fordi den ene, der ringede, bare var punkteret. Vi har ikke alle mobiltelefon, og man kan glemme dem hjemme,” siger Anne Baastrup.

Så til trods for der, ifølge Erhvervsstyrelsen, er næsten otte millioner mobilabonnementer til de godt 5,5 millioner danskere skal vi altså ikke frygte nødtelefonen forsvinder lige med det samme.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Henrik 14-07-2012 15:58:48

Jeg syntes man skal befolde dem for en sikkerhedskyld.
Da
1) Ikke alle har mobiltelefon
2) Ens mobiltelefon kan være løbet tør/gået i stykker så den ikke kan ringe
3) Man har ikke dækning fra sin udbyder, hvor man er (Så som når 3 går ned).

De er måske dyre. Men hvis de redder menneskeliv. Er pengende vel givet godt ud (Hvis de har lavet en ordentlig service aftale)

0 0
Sigvardt 13-07-2012 14:34:26

Måske man også bør overveje, at når der ringes fra en nødtelefon, så kan alarmcentralen se nøjagtig hvilken telefon der anvendes og dermed nøjagtig hvortil de skal køre.

Så længe de ikke kan det med en mobil og skal have stedet forklaret af en tilskadekommen eller opreven person/vidne, så ville jeg også foretrække nødtelefonen.

Skulle jeg overvære et uheld - og tænke klart i situationen - ville jeg også sende en stafet til nærmeste nødtelefon, og ikke bede dem anvende mobilen.
Fra et livskritisk synspunkt, hvor tid koster liv, ville jeg mene at det er direkte en epic fail at bruge sin mobiltelefon.

0 0

Om brug af cookies