Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alligevel ingen GooglePhone

Alligevel ingen GooglePhone

På trods af rygter og en bekræftigelse fra en Google-medarbejder, har Google afvist, at man arbejder på en mobiltelefon.

Søgegiganten Google hælder en spand koldt vand på rygterne om, at de skulle arbejde på deres egen mobiltelefon. Det gør de ikke. De arbejder kun på softwaren til mobiltelefoner.

Det fortalte Richard Kimber, Googles administrerende bestyrer for salg og drift i syd-øst Asien. Han støttede dermed kommentarer fra Googles vicedirektør, Vinton Cerf, der tidligere har sagt, at det ville være et drastisk ændring for Googles forretningsmodel, hvis selskabet begyndte at lave hardware.

Google sagde i stedet, at det ville give mere mening at indgå partnerskaber med eksisterende mobil-fabrikanter.

Ifølge Kimber er Google ivrige efter at bringe deres søgning og andre teknologier til mobile apparater, men de har ikke interesse i at træde ind på det tæt befolkede marked for mobiltelefoner, som Apple for nyligt gjorde med deres iPhone.

Denne strategi understreges af aftaler, Google på det seneste har indgået med fabrikanter som Samsung, hvilket betød, at deres søgnings-software allerede er installeret på visse mobiler, når man køber dem.

Hvis Google udvider deres søgeteknologi til mobiltelefoner, vil det blive muligt at annoncere til et større publikum, især i lande med begrænset eller ingen adgang til computere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies