Alt det nye om Windows Phone 7

Ingen opgradering til HTC HD2, den opfylder ikke kravene. Til gengæld kan du se de tre seneste Windows Phone 7 prototyper samt læse Microsofts nyeste udmeldinger om systemet.

Alt det nye om Windows Phone 7

Microsofts Mix konference er i gang i Las Vegas netop nu, blandt nogle af nyhederne, er de tre eneste Windows Phone 7 prototyper der endnu er kendt.,

Fra venstre ses en Samsung model, som snildt kunne antages for blot at være deres Omnia HD model, dog er knapperne i bunden af enheden en smule anderledes.

Det vides jo at Microsoft sætter en række krav til de mobiler som skal køre Windows Phone 7, blandt andet skal der være tre knapper på fronten med funktionerne Start, Search og Back.

Enheden i midten er demomodel fra Asus som vidst nok blev benyttet til fremvisningen af Windows Phone 7 på Mobile World Congress.

Den sidste er en slidetelefon fra LG med komplet QWERTY tastatur.

Ifølge Engadget er den kun meget lidt tykkere end iPhone og der er dedikerede kamera- og volumenknapper ud over de tre obligatoriske knapper på fronten.

Ydermere skulle de have set et fem megapixel kamera inklusiv blitz og et 3,5 millimeter audiostik. Dog er der endnu ingen bekræftede specifikationer, og en så tidlig prototype kan sagtens nå at ændre sig.

Fælles for alle de modeller som skal lande på markedet, er at Microsoft har en række regler for hardware, blandt andet skal telefonen have mindst 256 MB RAM og 8 GB hukommelse.

Windows Phone 7 enheder, skal desuden understøtte DirectX9 grafik.

windowsphone samsung omnia hd nyt artikelfoto
Windows Phone Samsung

Ingen opgradering til HTC HD2

Microsoft havde også dårligt nyt til alle som ejer en HTC HD2.

Der har været mange spekulationer om hvorvidt denne enhed på et tidspunkt ville modtage en opdatering til det nye Windows Phone 7, svaret er nu endegyldigt, og det et nej.

Microsoft forklarer selv, at HD2 ganske enkelt ikke lever op til de krav der stilles for en Windows Phone 7 enhed.

Microsoft har desuden løftet sløret for deres tanker angående multi-programafvikling. Angiveligt vil visse dele af systemet være i stand til at køre i baggrunden, men som hovedregel vil de fleste af de programmer man installerer, være begrænset til kun at køre når de bliver vist på skærmen.

Umiddelbart er det ikke en del af planen at have IM-klienter som Live Messenger til at køre i baggrunden.

Microsoft bestemmer over applikationer

Applikationer til den nye Windows Phone 7 platform vil være at finde i Windows Phone Marketplace.

Angiveligt vil også operatørerne bliver budt indenfor i markedspladsen – altså vil man på markedspladsen, kunne finde programmer og tjenester fra sin lokale operatør. Alt samles altså et sted, og der er ikke behov for separate portaler eller forretninger.

For private brugere, vil installation af tredjeparts programmer udelukkende kunne ske via markedspladsen. Applikationer skal godkendes af Microsoft, og lever de ikke op til kravene, kommer de ikke ind på markedspladsen og dermed ikke ned på telefonerne.

Det lader til at udviklernes eneste vej ud til Windows Phone produkterne, går igennem markedspladsen.

Dog nævnes det at forretninger skal have mulighed for at installerere programmer udenom markedspladsen, men hvordan det kommer til at foregå og om det bliver muligt for avancerede privatbrugere, vides ikke.

Læs også:
 – Video: Kom tæt på Windows Phone 7
 – Næsten ingen gamle mobiler får Windows Phone 7
 – Ingen HTC-brugerflade på Windows Phone 7