Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alt om den nye Galaxy S III - Samsung tredje topmodel

Alt om den nye Galaxy S III - Samsung tredje topmodel

Så er den nye Galaxy S III fra Samsung officiel. Læs alt om den nye enhed her og se, om det skal være din næste mobil.

Samsung har netop offentliggjort den helt nye topmodel, Galaxy S III. Det er nu den tredje generation af sin populære serie.

Mobilen er kommet direkte ind på et marked hvor den er i tæt kamp om topplaceringen - HTC med deres One-serie, Sony med deres Xperia-serie, og snart kommer Huawei og LG med topprodukter, der alle skal kæmpe om at ligge i danskerne lommer.

Men hvad har Samsungs nye topmobil at byde på i forhold til de andre modeller der er på vej, eller allerede er på markedet? – læs med herunder hvor vi gennemgår alt det nye og spændende i Galaxy S III.

AMOLED-skærm

Samsung har igen valgt at bruge deres AMOLED skærm-teknologi i Galaxy S III, Skærmen er en 4.8 tommer HD Super AMOLED skærm.

Samsung siger den stadig er fyldt med farver og dybde. Dog med en endnu højere opløsning på 720 x 1280 pixels, hvilket giver en pixel tæthed på 306 ppi (pixel per tomme)

Kigger man på de rene specifikationer, så er skærmen helt ens med Galaxy Nexus telefonen, der allerede er ude på markdet.

Skærmen har rykket sig endnu tættere ud til kanten af telefonen, og gør den derfor ikke meget større end forgængeren, Galaxy S II.

Skærmen vil desuden være beskyttet med Gorilla Glas 2, altså en opdateret og kraftigere version af forgængeren, som sidder på de fleste moderne smartphones i dag.

Læs mere: Her er forskellen på Galaxy S II og Galaxy S III.

Quad-core Samsung processor

Processoren der skal trække hele hærligheden er fra Samsung selv, nemlig deres Exynos 4 processor.

Samsungs nye Exynos processor er en 32nm, 1.4 GHz Quad-core, og bruger 20 procent mindre strøm, end tidligere 42nm processorer.

Processoren bygger på A9 arkitekturen, men nævner ikke noget og GPU kraften, man må dog formode den er blevet forbedret siden Galaxy S II kom på markedet.

Ved siden af processorkraften kører Galaxy S III med 1 GB RAM, og findes i modeller med 16 GB, 32 GB eller 64 GB intern lager.

Derudover er Samsung gået sammen med Dropbox (ligesom HTC), dog har Samsung fået en endnu bedre aftale, og tilbyder derfor 50 GB harddisk "i skyen".

Nyt design

Designet har ændret sig meget fra Galaxy S II, og byder nu på et meget mere blødt design.

Den minder på nogle områder om en mellemting mellem en Galaxy S II og en HTC Sensation. Selvom skærmen ifølge Samsung er blevet presset ud til kanten af telefonen, er den stadig en stor enhed.

Telefonens dimensioner lyder nemlig på hele 136,6 x 70,6 x 8,6 mm, og det eneste punkt hvor Galaxy S III er mindre end HTC One X, er i tykkelsen, 0,3 mm.

Galaxy S III vil komme på markedet med i to farver, Marble White som er en marmor hvid. Og Pebble Blue som er en blå der går lidt over i den lilla farve.

Ikke fokus på kamera hardware

Kameraet i Galaxy S III er ikke blevet udvidet på hardware fronten. Det er stadig et otte megapixel kamera med autofokus, men nu også med HDR funktion indbygget.

Den kan tage flere billeder af gangen (ligesom på HTC One X). Dog kan Galaxy S III automatisk udvælge det bedste af ialt otte billeder, og gemme det i telefonen.

Derudover sidder der også en 1.9 megapixel kamera i fronten, der kan optage i HD (720 pixel) kvalitet, og med billede- og videostabilisering.

Istedet for nyt kamera hardware, har Samsung valgt at fokusere på kamera softwaren, og byder på en masse nye hjælpe features.

Blandt andet S Voice som tillader dig at åbne kamera applikationen ved at tale til telefonen.

Også Social Tag funktionen er ny, og fungere ved at telefonen selv "tagger" personer på de billeder man tager, og kobler billeder sammen med ens kontakter.

Fokus på software

Samsung har med Galaxy S III, sat stor fokus på softwaren. Der er masser af nye navne at lærer at kende, og langt de fleste af dem er nye funktioner til forskellige applikationer.

Blandt andet kan telefonen selv finde personer på dine billeder, herefter tagger den personerne, og fletter dem med andre brugbare funktioner i telefonen.

Man kan også sende et billede hvor en person optæder på, direkte fra galleriet via et let tryk, til den person der er på billedet.

SmartStay følger dine øjne, S Voice lytter til dig.

SmartStay er en helt ny og endnu ikke set funktion i Samsung telefon. Funktionen fungere på den måde, at front kameraet på telefonen hjælper dig med at holde skærmen tændt.

Kameraet holder simpelhen øje med dit ansigt og dine øjne, og kan derved se om du følger med på skærmen (og skal holde den tændt) eller om du kigger væk, og skærmen kan slukke for at spare på strøm.

En anden ny feature er S Voice. Funktionen minder meget om det vi har set på nogle Apple produkter, kaldet Siri.

Den tillader altså at lytte til dine spørgsmål, og ud fra dem fortage en aktiv handling. Eksempelvis kan du spøge om vejrudsigten for København, og S Voice vil derved svare tilbage, i form af både tale og animation.

Læs mere: Galaxy S III hører dig, ser dig og taler til dig.

Beam dine filer

S Beam er også en helt ny funktion fra Samsung. Den tillader dig nemt og funktionelt at dele dine filer, i form af eksempelvis billeder, videoer, musikfiler eller andet indhold.

Funktionen tager brug af to former for kommunikation, NFC og Wi-Fi Direct.

NFC er den nyere metode at dele indhold på, blandt andet er Sony begyndt at bruge teknologien til at konfigurere ens telefonen til dagens forskellige aktiviteter.

Men teknologien kan også bruges til at dele medieindhold, og her kan man let dele sine filer til en ven ved at "klappe dem sammen" altså bumpe dem ind i hinanden.

Den samme metode gør sig gældende via Wi-Fi Direct, her skal man bare være på samme Wi-Fi netværk for at det fungere.

Læs mere: Alt om Samsungs dele funktioner.

Mere i dybden

Vi vil i den kommende tid på Mobilsiden.dk uddybe de mange nye funktioner der er at finde i Galaxy S III, i flere artikler der mere målrettet fokusere på funktionerne.

Så følg med her på siden, og læs meget mere om Galaxy S III.

Læs mere: Se prisen og lanceringen i Danmark her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

04-05-2012 09:41:13

Jeg havde ærlig talt forventet mig mere, ja du kan tale til den (det kan jeg også på min to årige gamle telefon med google talk, og nej jeg bruger det ikke). Ja den har en bedre camera del (det har HTC one også, så heller ikke noget nyt der). Så kan den dele med andre samsung telefoner (alle der er s3 eller mere, så den future er ret ligemeget pt). Den 2 eneste rigtige fede ting ved s3 er dens motions sencor, den kan nok komme ind handy, også må vi se hvordan den trådløse oplader virker (gad vide om de har testet den 1000% strålingsfri hehe).
Det store spørgsmål som i mine øjne kommer nu er, hvem er billigst, gider faktisk ikke at give 5k for noget som ikke er så forfærdeligt meget bedre end den forrige.

0 0
04-05-2012 09:49:09

Ohhh ja glemte den nye gimmick kaldet social tag, den er fed nok, men også meget farlig, forstået på den måde, jeg kan tage et billede af en vilkårlig person på gaden også bruge social tag til at finde ud af hvem de er, giver betydningen stalking en helt ny dimension, ved godt at det er gammel teknologi, men nu er det bare blevet gjort mere tilgængeligt, om det er godt eller ondt vil tiden jo vise.

0 0
Mads 04-05-2012 09:25:40

Syndes den lyder god, men er ikke helt vild med designet, men det kan man vel vænde sig til.

0 0
04-05-2012 07:19:49

Ja det var jo som man forventede, men al hypen kan jo ikke andet end få en til at føre sig lidt skuffet. Det ligger sig og så venter jeg lige og ser om rygtet taler, sandt ang. en ny fra Sony her til sommer. Så kan man vælge der.

0 0
04-05-2012 06:00:09

... Den minder mig ret meget om HTC magic.. Rent design mæssigt :o Nu får vi se hvordan processoren og softwaren yder/fungerer :) før dét vil jeg ikke beslutte mig for hvad jeg virkelig synes om den.
Indtil videre vil jeg dog vælge HTC one X alene pga. skærmen.

0 0
kelddaug 04-05-2012 00:36:43

Jeg læste et eller andet sted at kamera hardware var en ny type.
Så er ikke sikker på at det er rigtigt at det kun er software som er tunet.

0 0
Mads 03-05-2012 23:59:00

For h****** hvor er den lækker!! Nej nej nej nej nej, igen er jeg bange for at jeg bliver nødt til at sprænge budgettet og s**** min bankrådgiver et langt stykke - den telefon bliver jeg da virkelig nødt til at eje!! Gu' jøsses for en smuk telefon!! :D

0 0
beikes 03-05-2012 23:55:34

Skærmen overgår i hvert fald ikke HTC One X, men ellers ser specifikationerne lækre nok ud. Største minus er det sløje batteri. Man putter ikke batterier under 2600mAh til en skærmm på over 4". Designet er jo en smagssag, og vel er det strømlinet, også alt for fimset og pænt til mig. Dog er den langt mere elegant end iPhone...men hvem sammenligner dog også med den klods efterhånden? Jeg er ikke solgt endnu, og jeg venter stadig på Motorola Droid HD eller Droid Razr Maxx

0 0
Footiefan 04-05-2012 00:37:06

Du siger det selv, det er en smagssag. Og ja iPhone sælger stadig for vildt, så mange er altså ikke så skræmt som du er ;-)

Synes også den her ser for pæn ud, ligner de andre fra Samsung for meget - og lidt i retning af HTC. Så beholder helt sikkert S2 lidt endnu.

0 0
BSG 03-05-2012 22:59:00

Kigger man på de rene specifikationer, så er skærmen helt ens med Galaxy Nexus telefonen, der allerede er ude på markdet.


Jeg har faktiskt købt en Nexus, og returneret den igen, fordi skærmen var meget dårlig???
Alt for lys, og ujævne farver...

0 0
Thomas 04-05-2012 00:00:51

BSG:
Kigger man på de rene specifikationer, så er skærmen helt ens med Galaxy Nexus telefonen, der allerede er ude på markdet.


Jeg har faktiskt købt en Nexus, og returneret den igen, fordi skærmen var meget dårlig???
Alt for lys, og ujævne farver...


Jeg skal ikke finde en eneste anmeldelse det lovpriser den skærmtype......
Hvis de lod dig returnere telefonen, så har det jo tydeligvis været en defekt i den........så du kritisere skærmen fordi du en gang har haft en anden telefon med en defekt skærm, sikke brugbar information du ødsler ud!

0 0
BSG 04-05-2012 11:15:33

Jeg returnerede den med det samme.
Forhåbentligt var telefonen defekt :)

0 0
Simon\n 03-05-2012 23:25:27

Jeg er virkelig imponeret over selve telefonen, og designet passer mig fint, det minder dog meget om min i9000.. Men vil det sige skærmen faktisk er dårligere end på nexus, da skærmen er jo blevet lidt større, men mængden af pixels er den samme.. forstår ikke hvorfor de ikke presser den til Retina.. det skuffer mig lidt angående skærmen, men nok ikke noget jeg vil opdage til hverdag, da det er en klar forbedring fra i9000 :)

0 0
Om brug af cookies