Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alt om den nye iPhone 4

Alt om den nye iPhone 4

Apple har præsenteret deres nye iPhone - der har fået navnet iPhone 4. Her er alt det nye, om markedets nyeste smartphone.

Med præsentationen af iPhone 4 lægger Apple på en række områder, afstand til konkurrenterne på smartphone markedet.

I forhold til de tre første iPhones har Apple nu justeret på designet. Fronten på mobilen ligner lidt de foregående modeller, men siderne og bagsiden er markant anderledes.

Materialerne er en kombination af rustfrit stål og hærdet glas på både for- og bagside. Apple hævder, at hærdningen af glasset, har gjort det 30 gange hårdere end plastik og langt sværere at ridse. Også bagsiden på iPhone 4 er i denne type glas.

Selv fedt fra fingrene og huden i ansigtet har Apple taget højde for - mobilen er overflade-behandlet med en anti-fedt belægning. Dette var i øvrigt også tilfældet med iPhone 3GS.

Tykkelsen på mobilen er 9,3 millimeter, hvilket gør iPhone 4 til markedets tyndeste smartphone - og 24 procent tyndere end sin forgænger. 

Kæmpe-opløsning på skærmen

Skærmen på iPhone 4 er 3,5 tommer - altså samme størrelse som på de tidligere modeller.

Til gengæld er opløsningen boostet helt vildt, fra 320 x 480 pixels til 960 x 640 pixels, hvilket giver Apple den ultimative føring, når det kommer til skærm-opløsningen på en mobiltelefon.

Apple har desuden tilføjet et nyt og bedre kamera i deres nye mobil. 5 megapixels lyder måske ikke af meget, men når der også er ændringer i selve kamera-hardwaren, skulle det bringe billederne op i en bedre kvalitet. iPhone 4 har desuden fotolys.

Som en række andre af tidens smartphones, kan iPhone 4 også optage video i HD-kvalitet (720p, 30 fps) - men som noget helt nyt, kan man købe iMovie i App Store, som gør det muligt at redigere videoerne på mobilen.

Flere nye features

Processoren, der styrer hele den nye Apple-mobil, hedder "A4" - og er udviklet af Apple selv. Der er intet oplyst om hastigheden på den, eller andre detaljer. Dermed kan konkurrenterne kun gætte på, hvor meget power den indeholder.

For første gang åbner Apple også for "multitasking" - altså at der kan skiftes mellem flere programmer, som kører samtidigt på mobilen.

Apple lover også et forbedret batteri og bedre driftstid end de tidligere modeller. Der nævnes op mod 40 procent længere taletid.

Præcist som på processoren oplyser Apple intet om hvor stort, målt i mAh, batteriet egentligt er.

Udover at iPhone 4 naturligvis kan forbinde til trådløse netværk, kører den også Turbo 3G med 7,2 Mbps i download og 5,8 Mbps i uploadhastighed.

En anden nyhed er muligheden for at føre videosamtaler, dog kun via det trådløse netværk.

Pris og salgsdato?

Prisen på 16 GB modellen bliver i USA $199, mens 32 GB udgaven vil koste $299. Der er dog tale om priser, som forudsætter en binding til teleselskabet AT&T. Derfor kan priserne på ingen måde overføres til danske forhold.

iPhone 4 kommer den 24. juni på markedet i USA, Frankrig, Tyskland, Japan og Storbritannien. Næste runde er i slutningen af juli, hvor blandt andet Danmark, Norge og Sverige er på listen.

Farvevalget bliver hvid og sort.

Læs også: 
Afstemning: Skal du ha den nye iPhone 4?
Opdater din iPhone til juni
Billeder: Se den nye iPhone 4
iPhone 4 kommer til Danmark i juli
iPhone 4 er officiel
Farmville på iPhone

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies