Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Alt udsolgt: Apples iPhone SE er ikke til at opdrive

Alt udsolgt: Apples iPhone SE er ikke til at opdrive

Apple kan ikke følge med efterspørgslen på den kompakte iPhone SE. Modellen meldes udsolgt over hele landet.

Apple kan ikke følge med efterspørgslen på deres populære iPhone SE
Apple kan ikke følge med efterspørgslen på deres populære iPhone SE
Foto: Mobilsiden.dk

Det danske marked er nærmest støvsuget rent for Apple nyeste iPhone SE. Den lille iPhone flås væk fra telehylderne så snart de drypvist tikker ind i butikkerne - en efterspørgsel der gør det næsten umuligt for forbrugerne at få fingrene i den lille topmobil.

Hos de tre af de førende danske elektronikkæder Dansk Supermarked, Elgiganten og Power meldes der udsolgt af både 16GB og 64GB versionerne i samtlige farver.

Salgschef hos Elgiganten, Michael West, bekræfter overfor mobilsiden.dk at efterspørgslen er overvældende ”Vi har oplevet en enorm efterspørgsel, hvilket er positivt. Apple har ramt plet med en topmobil i et kompakt format, noget som som vi oplever halvdelen af iPhone-brugere foretrækker”.

En søgning på søgetjenesten mobilpriser.dk afslører, at de få forretninger der har iPhone SE på lager, tager en overpris som befinder sig flere hundrede kroner over Apples officielle listepris.

Se testen:  Apple iPhone SE - når småt er godt [TEST]

Apple er taget på sengen

iPhone SE-tørken menes at skyldes en undervurdering fra Apples side. Mobilens popularitet kom bag på producenten, er det betyder en generel mangel på enheder i salgskanalerne.

”Vi har ikke kunnet få den volumen vi havde håbet på.” lyder det fra Michael West.
Elektronikkæden Powers salgsdirektør, Mogens Betzer, har en forklaring på hvorfor iPhone SE’s succes overrasker Apple: den har indtaget en særlig plads i markedet.

”Der har eksisteret et spring mellem de dyre, store iPhones og ned til de billigere segmenter med forrige års model. iPhone SE lapper det hul, prisen er god og den sælger derfor bedre end hvad Apple selv har forventet. ” siger salgschefen.

Da Apple løftede sløret for iPhone SE i marts måned introducerede selskabet sideløbende deres iPad Pro 9.7. For den nye iPad er der ingen leveringskvaler at spore, med fuld tilgængelighed af samtlige modeller hos de fleste elektronikforretninger.

Se også:  Sammenligning - iPhone SE vs iPhone 6s og iPhone 5s

Det er rift om Apples lille iPhone SE
Det er rift om Apples lille iPhone SE
Foto: Mobilsiden.dk

Nye forsyninger på vek

Der er håb endnu for potentielle købere af den kompakte iPhone SE, for nye forsyninger er på vej. Hos Power forventes det, at nye enheder vil lande i forretningerne allerede fra næste uge af.

Hos Elgiganten lyder det, at tilgængeligheden vil lysne inden for en overkommelig tid. Michael West forudser samtidig en ketchup-effekt, hvor markedet pludselig vil være fyldt med de nye iPhones.

På Apples egen hjemmeside, angives leveringstiden i dag som værende mellem 7 og 10 dage for samtlige iPhone SE modeller.

Få den bedste iPhone SE-pris på mobilpriser.dk

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies