Amazon køber Twitch for over 5 milliarder

Der har ellers længe været snak om Google og Twitch, men Amazon slog til og kan nu kalde sig ejere af Twitch

Amazon køber Twitch for over 5 milliarder

Den populære streaming-tjeneste Twitch har længe været sendt til Google igennem YouTube, men det blev altså Amazon, der kan prale af at have købt Twitch for den nette sum af 970 millioner dollars.

Læs også: Samsung køber tingenes internet-firma

De 970 millioner dollars giver knapt 5,5 milliarder danske kroner, og for de mange penge får Amazon en tjeneste, der har over 55 millioner unikke brugere om måneden, der har fulgt med i drabelige kampe i spil som League of Legends, Dota 2 og Starcraft 3.

Amazon har allerede deres egen streaming-tjeneste, men det er af den mere klassiske slags, der tilbyder film og serier.

Læs også: Apple bekræfter opkøb af både Swell og BookLamp

Chefen for Amazon, Jeff Bezos, siger i en udtalelse, at det at udsende og se spil er et globalt fænomen, og at Twitch har bygget en platform, der fører millioner af mennesker sammen, som ser milliarder af minutters spil om måneden.

Selvom Twitch viser kampe i store spil som de ovennævnte, så er de ikke blege for at vise retrospil, selvom det ikke engang er mennesker, der spiller.

Den videre fortælling

Efterfølgende fulgte redaktionen op på temaet. mobilsiden fulgte op på sagen. 19/6/2014 havde redaktionen fokus på sagen Amazon Fire Phone – Shopping, service og 3D i en telefon – Det videre forløb i sagen finder du her. Seneste højaktuelle stof om “Amazon” finder du i denne spalte..