American Airlines udskifter håndbøger med iPads

De tunge gamle papirhåndbøger, som piloterne benytter i cockpittet udskiftes nu af iPads.

American Airlines udskifter håndbøger med iPads

I december måned sidste år fik American Airlines, som det første flyselskab, tilladelse til at bruge iPads som håndbøger i cockpittet i alle flyvningens faser og uden at skulle medbringe de samme håndbøger i papirform. Det skriver Comon.dk.

Det startede efterfølgende med et lille pilotprojekt på få flyvninger, men nu skal det ifølge CNET udvides til samtlige afgange.

United Airlines og Continental Airlines har tidligere anskaffet 11.000 iPads til flypersonalet, hvor en applikation så skulle erstatte de tykke håndbøger.

Hver iPad skal erstatte cirka 20 kilo manual, kort, tjeklister, logbøger, vejrudsigter og lignende, det betyde at det nu kommer til at veje mindre end 700 gram.

American Airlines har regnet sig frem til, at de vil kunne spare mere end 7 millioner kroner om året, alene i brændstof, ved at erstatte de tunge håndbøger med tablets. Indtil nu er det kun iPad, som er godkendt af Federal Aviation Administration, men American Airlines understreger i en pressemeddelelse, at man vil evaluere andre tablets, hvis de også godkendes.

Fortællingen fortsætter

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 13/9/2012 blev sagen bragt videre med en artikel der stillede skarpt på Apple: iPad er den eneste tablet der bliver brugtKlik her og læs historien.. Se også seneste nyt om temaet her..