Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Amerikanske anmeldere enige - HPs tablet skuffer

Amerikanske anmeldere enige - HPs tablet skuffer

HP TouchPad har et stort potentiale, og mange gode “idéer”, men ifølge amerikanske anmeldere snubler den på målstregen.

HP TouchPad
HP TouchPad

Efter at have prøvet HP TouchPad er Apples iPad stadigvæk kongen af tablets, hvis man skal tro anmelderne på sites, som Gizmodo.com og Engadget.com.

Tidligere har HP ellers meldt ud, at deres tablet ville slå iPad, hvilket anmelderne i hvert fald er uenige i.

HP TouchPad har det WebOS, som HP fik med i købet af Palm sidste år, og det er proppet med gode idéer. Gizmodo.com skriver, at WebOS’et føles elegant og det virker til, at softwaren er tilpasset specifikt til tablets.

Der er ingen problemer i at skifte mellem programmer og holde øje med orienteringer. Brugerfladen beskrives desuden, som både overskuelig og behagelig i brug.

Hurtige specifikationer - oplevelsen hakker

TouchPad er udstyret med en 1,2 GHz dual-core-processor, men både Gizmodo.com og Engadget.com, fortæller om hastighedsproblemer.

Engadget.com savner konsekvens i oplevelsen - nogle apps er hurtige, mens andre er utroligt langsomme. Også blot ved rotation af skærmbilledet - er hastigheden forskellig.

Gizmodo.com er mere direkte, og skriver; “lortet virker ikke så tit som det burde være tilfældet” - og brokker sig over, at apps og indstillinger kan tage 10-20 sekunder at åbne.

De er heller ikke imponeret over designet på TouchPad, der har en 9,7 tommer skærm ligesom iPad. Men TouchPad er både tykkere og tungere.

Mangler applikationer

Anmelderne brokker sig også over, at der i skrivende stund kun er 300 tablet-optimerede applikationer tilgængelige til HP’s tablet.

Dog er der blandt disse en god Facebook app, videochat via Skype, samt fremragende klienter til e-mail og kalender.

De beskriver internetoplevelsen i den indbyggede webbrowser, som velfungerende - men Flash-understøttelsen virker ikke færdig, hvilket giver en langsom og ustabil oplevelse af Flash-indhold på nettet.

Engadget.com konkluderer: “Manglen på apps er et problem, ingen tvivl om det, men det vil ændre sig over tid. Hvad der ikke vil ændre sig er hardwaren, og der føler vi os skuffede. Når du holder TouchPad i den ene hånd og en iPad 2 eller Galaxy Tab 10.1 i den anden, så undres du dig over, hvorfor du overhovedet skulle føle dig fristet til at købe denne tablet fra HP, når du kan få et tyndere og lettere alternativ for de samme penge.”

Gizmodo.com er enig i deres konklusion, og skriver; “TouchPad er tæt på, tættere end noget andet, at være god. Men samtidig er den også meget, meget langt fra det. Giv den seks måneder og lad os se igen. Den kunne være fantastisk. Er den ikke det til den tid, ja, så er der vel ikke mere at sige om det.”

HP TouchPad rammer de amerikanske butikker 1. juli, og forventes på det danske marked senere på året.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin Jensen 03-07-2011 20:39:11

Alligevel bliver Ipaden nævnt i anden linje...

HP kan ikke skuffe, de har aldrig leveret et godt produkt... Deres computere er fyldt med pladdersoftware som sløvere computeren til det ubrugelige og deres printere tørrer blækpatronen ud efter en måned.
HP kan kun holde stilen, eller overraske positivt.

0 0

Om brug af cookies