Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Amnesty International kritiserer store tech-selskaber

Amnesty International kritiserer store tech-selskaber

Apple, Microsoft, Samsung, HP og andre store tech-selskaber kritiseres af Amnesty International for at støtte børnearbejde i miner i DR Congo.

Foto: Bloomberg

Amnesty International retter kritik af flere store tech-selskaber for indirekte at støtte børnearbejde i miner i Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo), skriver Forbes.

I DR Congo findes flere miner, hvor kobolt udvindes. Mineralet er en vigtig ingrediens i genopladelige lithium-ion-batterier, der benyttes i produkter som laptops, smartphones og andre bærbare elektroniske enheder.

DR Congo anslås at stå for halvdelen af den kobolt, der udvindes i verden, og Amnesty International kritiserer selskaber som Apple, Microsoft, Samsung, Sony, HP, Lenovo og Vodafone for ikke at følge retningslinjer fra OECD, der skal sikre, at der ikke profiteres eller bidrages til alvorlig udnyttelse af menneskerettigheder.

Læs også: Ny teknologi lader mobilbatteriet op, når du bevæger dig

Amnesty International mener at have beviser for, at der i minerne i DR Congo benyttes børnearbejdere i processen med at udvinde kobolt. Rapporten fra Amnesty international kom mandag, og samtidig kom der også modsvar fra flere af de store selskaber, der bliver kritiseret.

Apple hverken be- eller afkræfter, hvorvidt de benytter komponenter fra en bestemt udbyder, men oplyser, at de evaluerer forskellige materialer, herunder kobolt, for at identificere arbejds- og miljømæssige risici.

Microsoft svarede også på kritikken ved at forklare, at selskabet kun i meget begrænset omfang har benyttet producenten Tianjin Lishen til et udviklingsprojekt. Microsoft benytter ikke batterierne i produkter, der er udbudt til salg.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies