Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   AMOLED-skærmeteknologien i smartphones vinder frem

AMOLED-skærmeteknologien i smartphones vinder frem

Antallet af smartphones med den kontrastfyldte og farverige AMOLED-skærmteknologi stiger stødt, viser nye tal fra et analyseinstitut.

Til højre ses en AMOLED-skærm ved siden af en mere traditionel LCD-skærm til venstre.
Til højre ses en AMOLED-skærm ved siden af en mere traditionel LCD-skærm til venstre.
Foto: Mobilsiden.dk

Der er en stor vækst i udbredelsen af smartphones med skærmteknologien AMOLED, som er en udgave af OLED-teknologien med en særlig pixelstruktur - bl.a. brugt i Samsungs Galaxy-serie. Det viser nye tal fra analyseinstituttet IHS.

I forhold til tredje kvartal sidste år er der næsten sket en fordobling i antallet af AMOLED-skærme i smartphones, som skiller sig ud fra de mere traditionelle LCD-skærme med den høje kontrast med mættede farver samtidig med at være, ikke kun strømbesparende, men også bøjelig.

Læs også: iPhones kan få OLED-skærmteknologien i 2018

Helt konkret er der tale om et salg på 79 mio. AMOLED-smartphones i tredje kvartal af 2015, hvilket alene i forhold til forrige kvartal er en stigning på 35 %. Teknologien er derfor oppe på en samlet markedsandel af alle skærmteknologier på 18 %. Der kan altså næppe nogen tvivl om, at AMOLED-teknologien er kommet for at blive.

Det er hovedsageligt én skærmproducent, der kan tage æren for store udbredelse af AMOLED-skærmene i disse år: Samsung. Med datterselskabet Samsung Display Inc. sidder den sydkoreanske it-gigant nemlig på intet mindre end 95,8 % af markedet for AMOLED-teknologien.

Når det gælder andelene for hele markedet af skærmteknologier, er det også Samsung, der dominerer med en andel på 38,5 % efterfulgt af Japan Display Inc., der har 17 %, med LG Display Inc. med 13,8 & lige i hælene.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies