Analyse: Android tidobler tablet-salget i 2015

Tablets vælter frem, lyder det fra Gartner, som spår stor fremgang til Android. Apple sidder dog stadig på tronen i 2015.

Analyse: Android tidobler tablet-salget i 2015

For nylig fremviste Microsoft det kommende Windows 8-styresystem, som gør softwaregiganten til en af de helt store spillere på tablet-markedet.

Det tror analysehuset Gartner imidlertid ikke på – i hvert fald ikke foreløbig. I en ny analyse forventer de således, at iOS og Android sidder solidt på tronen i de kommende år.

Øverst sidder Apple med knap 149 millioner solgte iPads i 2015. Det er tre gange så mange i forhold til det forventede slutresultat på 47 millioner solgte enheder i 2011.

Til sammenligning forventer Gartner, at der vil blive solgt 11 millioner Android-baserede tablets i 2011. I 2015 skal det tal imidlertid være mere end tidoblet til 116,4 millioner.

Microsoft-baserede tablets vil ifølge Gartners forventninger have kæmpet sig op på 34,4 millioner solgte enheder i 2015.

Når man medregner MeeGo og andre styresystemer vil det samlede tablet-salg til den tid ramme 326 millioner.

Den udmelding er langt mere optimistisk end de udmeldinger, som et andet analysefirma kom med i august. Ifølge In-Stat vil tablet-salget først ramme 250 millioner enheder i 2017.

Sidste nyt om Tablet

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. Allerede d. 19/9/2011 kørte vi en opfølgning med artiklen; Samsung kombinerer tablet med fjernbetjening – Nyheden kan læses her. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..