Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analyse: Android vil overhale iPhone og Windows Mobile

Analyse: Android vil overhale iPhone og Windows Mobile

Google Android vil mangedoble sine markedsandele og dermed overhale både iPhone og Windows Mobile, vurderer analysefirma.

Inden for de næste tre år vil Android vokse sig større end iPhone OS og Windows Mobile. Googles styresystem vil dermed blive det næstmest udbredte OS på smartphones, der kun er overgået af Symbian, vurderer analysehuset Gartner.

- "Googles kommende produkter til både forbrugere og erhvervslivet burde gøre Android til en dominerende platform," lyder det blandt andet fra Gartner ifølge PC Advisor.

Analysehuset mener, at Androids nuværende markedsandel på blot to procent vil opleve et gevaldigt hop til 14 procent i 2012. I dag kører cirka halvdelen af alle smartphones Symbian, men den andel vil ifølge Gartner falde til 39 procent.

Hvis analysen holder stik vil iPhone sidde på 13,7 procent af markedet, mens Windows Mobile er placeret som nummer fire med 12,8 procent.

I dag er Blackberry det næstmest populære OS til smartphones, men ifølge Gartner er der blot udsigt til en femteplads i 2012.

Android er i dag det sjettemest udbredte mobil-styresystem.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies