Analyse: Apples succes kan hurtigt vende

En analyse foretaget af et Canadisk firma, viser at Apples enorme succes kan få en brat afslutning. Analysen spår til gengæld stor succes til Android.

Analyse: Apples succes kan hurtigt vende

Apple er lige nu verdens største børsnoterede firma, med en værdi på godt 2.600 milliarder kroner. Investorerne har længe jublet over succesen, som kun ser ud til at bliver større og større.

Men skal man tro en ny canadisk analyse, så skal investorerne passe på, at successen ikke pludselig bliver vendt til det modsatte.

Analysen er udarbejdet af Edward Zabitsky fra ACI Research, som ikke mener, at den aktuelle aktiekurs på over 500 dollars stykket, tager højde for et marked i konstant forandring.

Zabitsky advarer om, at Apple, der ligner en uovervindelig hersker, nemt kan blive blæst omkuld af de foranderlige vinde, der blæser hen over internettet, skriver Business.dk.

Edward Zabitsky mener at Apples aktie, ikke er mere værd end 270 dollars, hvilket svarer til næsten en halvering.

Til gengæld mener Edward Zabitsky, at Googles Android kan få endnu større succes, men peger på, at den største revolution ligger i at få udviklet HTML5 og 4G-nettet. Det vil gøre indholdet på nettet mere tilgængelig og Apples muligheder mindre.

Opdateringer af emnet

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 17/2/2012 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med sagen; Markedsandel: Apple går frem, mens Android for første gang oplever et fald – Læs fortsættelsen her. Se også de seneste nyheder om emnet her.