Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analyse: Google presser Nokia og Sony E ud af erhvervsmarkedet

Analyse: Google presser Nokia og Sony E ud af erhvervsmarkedet

Går Sony Ericsson og Nokia helt uden om Googles initiativ 'Open Handset Alliance' der bredt samler mobilbranchen, risikerer de at tabe, det interessante erhvervsmarked på gulvet. Fremover vil de udelukkende kunne sælge telefoner til privatmarkedet.

Google samler 33 store selskaber verden over, i et samarbejde om en platform kaldet Android. To meget vigtige producenter står dog helt uden for.

 - "Nokia og Sony Ericsson klapper ikke i hænderne over Android og samarbejdet 'Open Handset Alliance'. De vil hellere have monopol på egne standarder og forsøge at diktere markedet". Det er teleanalytiker Torben Rune fra rådgivningsfirmaet Netplan, som overfor Mobilsiden.dk trækker stregerne op.

 - "Sony Ericsson og Nokia har en naiv forestilling om, at man kan have egne alternativer til fælles åbne platforme. Men deres monopoltankegang går ikke i fremtiden. Kunderne vil have valgmuligheder", siger Torben Rune.

Holder de to store producenter sig udenfor 'Open Handset Alliance' risikerer de fuldstænding, at tabe erhvervslivet og kun henvende sig til private, mener eksperten. Det er blandt andet mulighederne for synkronisering af data og installation af egne programmer, som vil få erhvervslivet til at flygte - især hvis resten af branchen er enige om en fælles standard for disse ting.

Går Sony Ericsson og Nokia ikke med, vil HTC og Motorola blive dominerende på erhvervsmarkedet.

Torben Rune kalder i øvrigt Googles mobilplatform, meget interessant.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies