Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Analyse: Samsung bliver nummer ét på smartphones

Analyse: Samsung bliver nummer ét på smartphones

Samsung stormer frem på smartphone-scenen og gør klar til at overtage tronen som smartphonekongen. Nokia bliver smidt på porten.

Det kommer næppe som den helt store overraskelse for de fleste, at finske Nokia i øjeblikket taber store markedsandele til konkurrenterne.

Nokia har i kraft af deres store markedsandel, fordelt på mange modeller, siddet solidt på smartphone-markedet i årevis, men med introduktionen af Android og iOS styresystemerne er der kommet skred i markedsandelene.

Indtil videre har Nokia været førende, men flere store markedsanalyseselskaber spår nu, at Nokia taber smartphone førertrøjen i løbet af 3. kvartal 2011.

Ifølge analyser fra både Nomura, Gartner og Canalys, så er det Samsung, som overtager førstepladsen i flest solgte smartphones. De selv samme analyseselskaber spår også, at Apple overhaler Nokia i antal solgte smartphones.

Storbritannien, som er et trendsættende marked i Europa, viser med alt tydelighed tendensen. Nokias markedsandel på smartphone salget er her faldet fra 31 procent til 10,6 procent målt over en 12 ugers periode i henholdsvis 2010 og 2011.

Nokia har allerede taget konsekvensen og skrottet sit styresystem Symbian og valgt at satse på Windows Phone 7 platformen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

BE 21-06-2011 00:29:54

Android har også sine mangler og unoder, så helt så fantastisk er det nu heller ikke.

Har tidligere haft SE, K500, K600, K800 og C905 med Symbian, og hvor alle funktioner virkede fra første dag.
Senere rettelser hørte til petitafdelingen, så det var dengang man leverede færdig telefoner med færdige operativsystemer.

Derefter købte jeg HTC Desire og har nu en Samsung Galaxy S, men det gælder for begge at de var født med Android 2.1((Eclair)verdens bedste styresystem), - gu var det ej!
Der var så mange fejl og mangler, at det jævnligt var nødvendigt, at tage batteriet ud for blot at slukke mobilen og tænde den igen, så den kunne bruges.
HTC var dog hurtigst med rettelser, og opdatering til Android 2.2., hvor der kun var mindre unøjagtigheder tilbage.
Det samme kan desværre ikke siges om Samsung Galaxy S.
Ganske vist skaffede de sig hurtigt af med de 3 stjerner som Mobilsiden gav telefonen fra start af, idet de lynhurtigt levere en opdatering til Android 2.2 hvilket gav dem 6 stjerner hos Mobilsiden.
Brugerne fik imidlertid ikke denne opdatering hurtigt, men måtte vente uendelig lang tid herpå, og så er der stadig problemer, der ind imellem nødvendiggør at batteriet må tages ud, så telefonen kan resettes og fungere normalt.

Mobilsiden burde fremover ikke godtage en sådan specielt leveret opdatering fra producenterne, så deres mobiltelefoner får topkarakterer i bedømmelsen, og forbrugerne får enlang næse, når de forsøger at finde en rigtig god mobiltelefon.

Mobilsiden bør i stedet fastholde bedømmelserne indtil en masselevering af opdateringerne er udsendt til forbrugerne.
Det vil helt sikkert stramme op på de mange halvfærdige mobiler producenterne i øjeblikket sender på markedet til skyhøje priser.

- Hvem gider købe et fladskærmsTV hvor kun 5 kanaler kan bruges, og med løfter om en opdatering engang i fremtiden?

0 0
Henrik 26-06-2011 17:06:02

Præcis. Det er først fra Android 2.2 og opefter, at jeg har kunnet tage Android nogenlunde seriøst må jeg indrømme, indtal da var de andre OSer klart bedre.

0 0
Kim 20-06-2011 11:53:44

At der er mange der holder sig tilbage fra at købe Nokia, når man har meldt ud at man går væk fra Symbian3. Selvom der stadigt er fuld support og opdatering frem til engang i 2016 stykker, så er der jo mange der bliver "bange" og vælger en anden tlf.

0 0
Henrik 26-06-2011 17:02:31

Hvilket ikke giver nogen mening overhovedet. En smartphone-bruger skifter sin telefon næsten hvert år, nogle måske efter 2.

Det er jo en total irrationel "frygt".

0 0
Peder Alipio Thurøe 19-06-2011 17:57:15

Mon ikke i lige skal vente til i neste uge med at give Nokia Dødstødet,da der jo som bekendt er en nyhed på vej!!!

0 0
David 19-06-2011 11:36:08

Jeg har en Nokia N8, og den har rigtigt mange kvaliteter, men der er bare så mange fejl, jeg tænker tit hvor ville det være rart hvis Symbian^3 var lige så smooth og velfungerende som iOS og Android. Fordi jeg kan egentlig rigtigt godt lide telefonen øv øv.

0 0

Om brug af cookies